Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ύποπτα σενάρια για διάλυση της ΕΡΤ

Ύποπτα σενάρια που μιλούν για διάλυση της ΕΡΤ, με το κλείσιμο της ΕΤ-1 και των ψηφιακών καναλιών, συρρίκνωση των ραδιοσταθμών και περορισμό των ειδήσεων βλέπουν το φως της δημοσιότητας με αφορμή την επιλογή του κ. Μόσιαλου ως εποπτεύοντα της δημοσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες "ο Υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος, θα είναι ο νέος πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ και θα καταργήσει την ΕΤ1, τα ψηφιακά κανάλια, την Ραδιοτηλεόραση και θα συγχωνεύσει περιφερειακούς σταθμούς.

Ο κ. Μόσιαλος έχει ήδη συζητήσει με τον πρωθυπουργό για όλες τις αλλαγές τις οποίες έχει σχεδιάσει και τις οποίες προτίθεται να εφαρμόσει άμεσα, καθώς όλα δείχνουν, πριν το τέλος του καλοκαιριού".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λέγεται ότι ο Ηλίας Μόσιαλος θα προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για περισσότερους από 500 εργαζόμενους, κυρίως δημοσιογράφους. Την ίδια ώρα, θα τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο για συγχώνευση των Περιφεριακών Σταθμών, ενώ θα μειωθεί το κοστολόγιο του τηλεοπτικού προγράμματος με αρκετές εκπομπές να μην παίρνουν το πράσινο φως.

Η ΝΕΤ παραμένει ως ένα ενημερωτικό και πολιτιστικό κανάλι -εξετάζεται το μοντέλο της δημόσιας Γαλλικής τηλεόρασης. Η ΕΤ1, όπως δείχνουν τα πράγματα, φαίνεται πως καταργείται. Η ΕΤ3 παραμένει για εθνικούς λόγους, ενώ θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στη διοίκηση, ώστε να περιοριστεί το κόστος.

Όσον αφορά στα ψηφιακά κανάλια, αυτά θα καταργηθούν, καθώς η μέχρι τώρα λειτουργία τους θεωρείται αποτυχημένη, με το κόστος να φτάνει δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Η Ραδιοτηλεόραση καταργείται, αφού δεν υπάρχει λόγος να συντηρείται μία τόσο ακριβή υπηρεσία. Το ίδιο θα συμβεί και με την Ορχήστρα της ΕΡΤ, η οποία, ίσως ενσωματωθεί σε κάποιο άλλο φορέα, όπως η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, η τρόϊκα επιμένει να μεταταγούν ή να απολυθούν περίπου 3 στους 10 εργαζόμενους μέσα σε ένα χρόνο και μέχρι το 2015 να μπορεί να λειτουργεί με 700-1000 εργαζόμενους.

Ακούγεται ακόμα, πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "θεωρεί υπερβολικό να έχει η ΕΡΤ ένα δελτίο ειδήσεων υπερπαραγωγή με μία λαμπερη παρουσιάστρια σαν την Έλλη Στάη, όταν, μάλιστα, δεν επιτυγχάνει και υψηλές τηλεθεάσεις, την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο ριζικών περικοπών και επιχειρεί να μετατρέψει την ΕΡΤ σε μία χαμηλών τόνων και χαμηλού κόστους τηλεόραση".


Με πληροφορίες από το Zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: