Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

"Ξήλωσαν" την «μαφία της Ζακύνθου»

Belltower of Agios Dionysios Church in Zakynth...Image via WikipediaΤη «μαφία» της Ζακύνθου και συγκεκριμένα δύο οργανωμένες ομάδες που είχαν γίνει ο τρόμος στο νησί τα τελευταία τρία χρόνια, εξάρθρωσε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, μετά από διακριτικές έρευνες που κράτησαν αρκετούς μήνες.Οι αστυνομικοί, μετά από παρακολουθήσεις και καταγραφές ενός τεράστιου όγκου τηλεφωνικών συνομιλιών, που «καίνε» όσους εμπλέκονται στην παράνομη δράση του ζακυνθινού υπόκοσμου, αποφάσισαν χτες να αρχίσουν τις συλλήψεις.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ άτομα, όλοι Έλληνες, (επτά στη Ζάκυνθο και ένα στην Αθήνα).

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι δύο αρχηγοί των εγκληματικών ομάδων, 29 και 27 ετών, οι οποίοι κινούσαν τα νήματα σε εμπόριο μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και όπλων, σε εκβιάσεις, «προστασία» νυχτερινών κέντρων και τοκογλυφία. Παράλληλα σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον 35 ακόμα ατόμων, για συμμετοχή στις εγκληματικές οργανώσεις ή σε άλλες μεμονωμένες παράνομες πράξεις.

Το θράσος των κακοποιών, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε ξεπεράσει κάθε όριο στο νησί και έφταναν στο σημείο να απειλούν δημοσίως, να επιτίθενται και να εξυβρίζουν ακόμα και αστυνομικούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι στέκονταν εμπόδιο στη δράση τους.

Οι δύο αρχηγοί και τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Ζακύνθου για σωρεία παράνομων πράξεων, όπως ληστείες, εκβιάσεις, απόπειρες ανθρωποκτονίας, ναρκωτικά και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης ανέλαβε την υπόθεση η Ασφάλεια Αττικής, η οποία και ολοκλήρωσε το «ξήλωμα» των δύο συμμοριών.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι η μια εγκληματική οργάνωση, με την ίδια ή εναλλασσόμενη σύνθεση, δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ναρκωτικών (κοκαΐνη, κάνναβη, ecstasy, MDMA), σε εμπορία όπλων, σε εκβιάσεις για παροχή «προστασίας» σε βάρος ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στην περιοχή της Ζακύνθου και σε τοκογλυφία. Η δεύτερη προέβαινε αποκλειστικά στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης).

Κατά κύριο λόγο λειτουργούσαν ανεξάρτητα, αλλά κατά καιρούς συνεργάζονταν μεταξύ τους.

Τα κέρδη που αποκόμιζαν από τις παράνομες δραστηριότητες τα επένδυαν στην αγορά πολυτελών σκαφών και οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι εκτός των άλλων σχεδίαζαν να απελευθερώσουν μέλος της πρώτης οργάνωσης, που κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό. 

Η ενέργεια αυτή απετράπη, γιατί τα όπλα και τα υλικά μεταμφίεσης που απεστάλησαν με εταιρεία ταχυμεταφορών από τη Ζάκυνθο σε μέλος της οργάνωσης στην Αθήνα, εντοπίστηκαν δήθεν τυχαία την 17-05-2011 και κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθη ο παραλήπτης τους στην Αθήνα, ο οποίος, για να μην χαλάσει η επιχείρηση αφέθηκε τότε ελεύθερος και συνελήφθη και πάλι χτες το βράδυ.

Τα υλικά που προορίζονταν για την απελευθέρωση του έγκλειστου των φυλακών και κατασχέθηκαν, ήταν δύο πιστόλια, τέσσερις γεμιστήρες Kalashnikov, 60 φυσίγγια, μία περούκα και μία λίμα.

Για να παραπλανούν τις αρχές οι κατηγορούμενοι λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης και για το σκοπό αυτό είχαν εγκαταστήσει σύστημα παρακολούθησης των εκπομπών των τοπικών ραδιοδικτύων της Αστυνομίας, το οποίο κατασχέθηκε, μαζί με φωσφορούχο γιλέκο με τις ενδείξεις «Ελληνική Αστυνομία» και αποσπώμενο φάρο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πολυτελές ταχύπλοο σκάφος 12 μέτρων με δύο εξωλέμβιες μηχανές, 3.500 ευρώ, επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης, ένα πιστόλι 9mm, ένα περίστροφο 357 magnum, ένα περίστροφο 0,38 special, 150 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 14 κινητά τηλέφωνα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε και Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, προκειμένου να διερευνηθούν οι τρόποι που γινόταν το «ξέπλυμα» του βρώμικου χρήματος.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών των οργανώσεων συνεχίζονται στην Ζάκυνθο και στην Αττική, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: