Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Νέες μειώσεις αποδοχών στο Δημόσιο

Ένα νομοσχέδιο – μαμούθ κατέθεσε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, επιδιώκοντας να προλάβει το κλείσιμο της Βουλής για δύο εβδομάδες στις 5 Αυγούστου.

Με το νομοσχέδιο επέρχεται μείωση των επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο απόδοσης ή ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Για την περικοπή, επίσης, των δαπανών του κράτους, ορίζεται στο ίδιο πολυνομοσχέδιο ότι τα ενοίκια που καταβάλλουν το Δημόσιο και οι φορείς του δημόσιου τομέα για κτίρια στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες τους, μειώνονται κατά 20%, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπροσαρμογή τους έως τις 30 Ιουνίου 2013.
Η μείωση κατά 20% θα ισχύσει από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και υπολογίζεται στο ύψος του μισθώματος που καταβάλλονταν για τη χρήση Ιουλίου 2010.

Το νομοσχέδιο, επίσης, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την τουριστική κατοικία, για την απόσυρση παλαιών τουριστικών καταλυμάτων, ένα ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό καθώς και ρυθμίσεις για την προώθηση τουριστικών επενδύσεων.

Επίσης, σε δεύτερο κεφάλαιο ορίζονται ζητήματα για τις συντάξεις του Δημοσίου και για τη σύνταξη των διαζευγμένων, ενώ προβλέπονται νέες φορολογικές ρυθμίσεις καθώς και διαδικασία περαίωσης για τα επαγγελματικά σκάφη.

Τέλος, σε τρίτο κεφάλαιο του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τις μισθώσεις του ελληνικού Δημοσίου, την ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων καθώς και για τα τυχερά παιχνίδια, τα “φρουτάκια” και την ατομική κάρτα παίκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: