Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Την Δευτέρα η απολογία για το θάνατο της Στέλλας

Κλήση για απολογία, για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης μαθήτριας Στέλλας Ακουμιανάκη από δηλητηρίαση οινοπνεύματος, έλαβαν από τον ανακριτή την περασμένη...
Παρασκευή οι δυο νεαροί, εναντίον των οποίων ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για δυο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο 23χρονος και ο 17χρονος κλήθηκαν να εμφανιστούν στο ανακριτικό γραφείο χθες το πρωί, πράγμα που έγινε, ωστόσο οι συνήγοροί τους ζήτησαν προθεσμία μιας εβδομάδας, προκειμένου οι εντολείς τους να πάρουν αντίγραφα του φακέλου της δικογραφίας, να ενημερωθούν σχετικά και να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, έκανε δεκτό το αίτημά τους και οι δυο νεαροί πρόκειται να εμφανιστούν ενώπιον του την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί. Δεν αποκλείεται πάντως, να καταθέσουν τις απολογίες τους μέσω υπομνημάτων.Να υπενθυμίσουμε, ότι οι δυο νεαροί κατηγορούνται για βιασμό από κοινού και κατά συναυτουργία και για θανατηφόρα έκθεση.

Μετά τις απολογίες τους, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προσωρινή κράτηση τους ή μη.
Μέχρι σήμερα έχουν περάσει από το γραφείο του ανακριτή και έχουν καταθέσει όλοι οι μάρτυρες που κατέθεσαν και στην φάση της αστυνομικής προανάκρισης, όπως επίσης και οι δυο ιατροδικαστές Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης και Σταμάτης Μπελιβάνης.

Πλην των νεαρών, ποινική δίωξη προς το παρόν δεν έχει ασκηθεί εναντίον άλλου προσώπου, ωστόσο η κύρια ανάκριση δεν κλείνει με τις απολογίες των δυο κατηγορουμένων, αφού η ανάκριση παραμένει ανοιχτή στο σκέλος που αφορά τη διερεύνηση των ευθυνών των γιατρών του Νοσοκομείου για το θάνατο της 16χρονης. Ο ανακριτής Α. Μαρνέρης δεν έχει εξαντλήσει όλες τις ανακριτικές πράξεις που προτίθεται να κάνει στην κατεύθυνση αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καλέσει καθηγητή ιατροδικαστικής, εκτός Κρήτης, να κάνει πραγματογνωμοσύνη και να απαντήσει σε επιστημονικά ερωτήματα που αφορούν τα αίτια θανάτου και τις συνθήκες νοσηλείας της ανήλικης στο Νοσοκομείο. Αν δηλαδή τηρήθηκαν από ιατρικής πλευράς όσα προβλέπονται σε περιπτώσεις περιστατικών όπως αυτό της ανήλικης μαθήτριας.

Η 16χρονη Σέλλα Ακουμιανάκη έχασε τη ζωή της την ημέρα του Πάσχα, 24 Απριλίου, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου είχε μεταφερθεί τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, από τους δυο νεαρούς. Το κορίτσι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και βρισκόταν σε λιπόθυμη κατάσταση από την οποία δεν συνήλθε ποτέ.
Η αστυνομική προανάκριση για την υπόθεση ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου, η οποία κατέληξε στην εμπλοκή των δυο νεαρών που σύμφωνα με τη δικογραφία οδήγησαν την 16χρονη με το Ι.Χ. τους, με την οποία τουλάχιστον ο 17χρονος διατηρούσε φιλική σχέση, σε υπαίθριο χώρο όπου και της πρόσφεραν αλκοολούχο ποτό (ουίσκι). Η κοπέλα, σε αντίθεση με τους ίδιους, ήπιε τέτοια ποσότητα, που σχεδόν φαίνεται να έπεσε σε κώμα. Οι νεαροί αντιλαμβανόμενοι την κατάστασή της την μετέφεραν στο Νοσοκομείο. Η υγεία της 16χρονης είχε πληγεί σοβαρά, ωστόσο ούτε οι γιατροί αντιλήφθηκαν πως το κορίτσι δεν βρισκόταν απλά σε στάδιο μιας συνηθισμένης μέθης αλλά ότι ο οργανισμός της είχε δηλητηριαστεί από το οινόπνευμα, με συνέπεια λίγες ώρες αργότερα να υποστεί καταστολή του αναπνευστικού κέντρου με αποτέλεσμα να προκληθεί πρόβλημα στην λειτουργία της καρδιάς, ώστε να μην μπορεί να στείλει αίμα στον εγκέφαλο, να επέλθει εγκεφαλικός θάνατος του κοριτσιού και να χάσει τη ζωή του μια μέρα μετά, καθώς οι προσπάθειες των γιατρών της ΜΕΘ απέβησαν μάταιες.
http://www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: