Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τα νέα πρόστιμα που προβλέπονται για τα αυθαίρετα

Αυστηρά, αλλά πολύ μικρότερα σε σχέση με εκείνα, που είχαν επιβληθεί από το 2003 και μετά, είναι τα πρόστιμα, που προβλέπονται για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, στο σχέδιο νόμου «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ», που εσχάτως κατατέθηκε στη Βουλή.
Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο, τα πρόστιμα ήταν ενιαία για όλη την Ελλάδα και υπολογίζονταν με τον πολλαπλασιασμό της τιμής ζώνης (ΤΖ) επί την επιφάνεια (Ε) του αυθαιρέτου για την ανέγερση (είτε ήταν παντελώς αυθαίρετο, είτε ήταν καθ' υπέρβαση της οικοδομικής άδειας). Επιπλέον, υπήρχε πρόστιμο 50% αυτού του ποσού για τη διατήρηση του αυθαίρετου για κάθε έτος, και μάλιστα προσαυξανόμενο κατά 2%, και διπλασιασμός προστίμου για ευαίσθητες περιοχές (δάση, παραλίες, ρέματα κλπ.).
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: