Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ανασφάλιστο 1 στα 6 Ι.Χ. που κυκλοφορούν στους δρόμους...

2002 Rover 25.Image via Wikipedia''Πρωταθλήτρια'' μεταξύ των χωρών της ΕΕ είναι η χώρα μας σε ότι αφορά στο ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων καθώς αυτή η πρακτική αφορά το 15% του κυκλοφορούντα στόλου όταν η δεύτερη χώρα είναι η Αγγλία με ποσοστό 6% ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και χώρες με μηδενικό ποσοστό ανασφάλιστων οχημάτων όπως η Αυστρία και η Γερμανία.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του σήμερα στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της επιτροπής αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Κ. Μπερτσιάς σημειώνοντας ότι οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους περίπου στο 1,5 εκατομμύριο. Επίσης γνωστοποίησε ότι από το επόμενο έτος θα έχει ετοιμαστεί ολοκληρωμένη ηλεκτρονική βάση δεδομένων για την πάταξη του φαινομένου.
Ο κ. Μπερτσιάς αναφέρει ότι η πρακτική αυτή δεν είναι κάτι που υιοθετήθηκε από τους πολίτες το τελευταίο διάστημα αλλά αφορά ένα χρόνιο πρόβλημα καθώς αρκετοί είναι αυτοί που αν και έχουν περισσότερα από ένα κυκλοφορούντα οχήματα δεν ασφαλίζουν παρά μόνο το ένα. Λόγω όμως της κρίσης το ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων αυξάνεται περαιτέρω.
Υπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει ήδη η λειτουργία του Κέντρου Πληροφοριών ως επιχειρησιακή μονάδα του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων και όπως είχε αναφέρει, πρόσφατα, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του Κέντρου ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Επικουρικού Κεφαλαίου κ. Δ. Ζορμπάς: «το Κέντρο μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο της ασφαλιστικής αγοράς και της πολιτείας στην προσπάθεια
αντιμετώπισης του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων.
Η συνεργασία του Κέντρου με τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας και ειδικότερα του υπουργείου
Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, θα εξασφαλίσει με το ελάχιστο δυνατό κόστος τον εντοπισμό των οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς να φέρουν το σήμα ασφάλιση αστικής ευθύνης και θα θέσει τέλος στο αρνητικό για την πολιτεία και την κοινωνία φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων».
Ο κ. Μπερτσιάς σημείωσε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εμπλοκής σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα έχουν συμπεριλάβει στα συμβόλαιά τους ειδική κατηγορία ασφάλισης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: