Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

2 VIDEOS: Χάος στην Εθνική στην Πάτρα - Προβλήματα στο Ρίο - Σκληρές δηλώσεις Παπουτσή


Πριν απο λίγο άνοιξε η Παλαια εθνική οδός Αθηνών - Πάτρας, αλλα επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο λίγο πριν τα διόδια. 

Ταυτόχρονα οι ταξιτζήδες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν αποκλείσει την Γέφυρα Ρίου Αντίρριου στον κόμβο του Αντιρρίου. 

Επιτρέπουν την είσοδο των οχημάτων στο λιμάνι του Αντιρρίου, αλλά το πέρασμα στο πορθμείο γίνεται με δυσκολία. 

Έχουν σχηματιστεί ουρές δύο χιλιομέτρων, αφού ...τα 8 φερι μπόουτ της γραμμής αδυνατούν να εξυπηρετήσουν γρήγορα όλα τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά. 

Οι ταξιτζήδες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα σημεία των αποκλεισμών, ενώ στα διόδια του Ρίου είναι σε επιφυλακή και διμοιρία των ΜΑΤ. Μάλιστα στο σημείο έχει σπεύσει και Εισαγγελέα από την Πάτρα.



dete.gr (video)


dete.gr (video)

Christos Papoutsis facing front in the Greek P...Image via WikipediaΔηλώσεις Χρήστου Παπουτσή: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επικρατήσει η λογική»
Δημοσιογράφος:Έχει δημιουργηθεί ένα θέμα με τους αυτοκινητιστές. Αυτοί εκφράζουν την πρόθεση να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Ήδη είχαμε σήμερα κάποια προβλήματα στο Ρίο Αντίρριο, κάποια προβλήματα στη Χαλκίδα, στη Νομαρχία. Από πλευράς του Υπουργείου τι προτίθεστε να κάνετε; Η αστυνομία τι θα κάνει γι’ αυτό το θέμα;

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής:Θέλω να απευθύνω έκκληση εκ μέρους της Κυβέρνησης να σταματήσει αυτός ο κλεφτοπόλεμος για ένα θέμα το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία της χώρας μας, για την οικονομία μας, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο της τουριστικής περιόδου. Σεβόμαστε απόλυτα τις διεκδικήσεις κάθε κοινωνικής ομάδας, κάθε επαγγελματικής τάξης. Η Κυβέρνηση προσφέρεται για το διάλογο τον οποίο διεξάγει ο αρμόδιος Υπουργός, ο κύριος Ραγκούσης. Από κει και πέρα όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα, κανένας πολίτης, κανένας απεργός, κανένας άλλος ο οποίος για τον οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι έχει δίκιο, να κλείνει δρόμους, να κλείνει λιμάνια, να κλείνει αεροδρόμια, να εμποδίζει δηλαδή την Ελλάδα να λειτουργήσει, να εμποδίζει την οικονομία να λειτουργήσει και τη χώρα μας να ανακάμψει σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Πιστεύω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να επικρατήσει η λογική. Ούτως ή άλλως η Κυβέρνηση προετοιμάζει νομοσχέδιο. Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου αυτού θα υπάρξει συζήτηση με όλους τους φορείς, όπως δεσμεύτηκε πολλές φορές ο Υπουργός ο κ. Ραγκούσης αλλά και ο Πρωθυπουργός και ο καθένας μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του. Αυτή τη στιγμή όμως, εκείνο που προέχει είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά. Ας μη ξεχνάμε δε, ότι ένα από τα στοιχεία τα οποία μείωσαν την αξιοπιστία της χώρας μας, αμαύρωσαν το κύρος της Ελλάδας και δημιούργησαν έντονη κριτική σε διεθνές επίπεδο, είναι το γεγονός ότι για χρόνια πολλά κρατήσαμε κλειστά ορισμένα επαγγέλματα. Ο χρόνος όμως έχει παρέλθει. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Τα επαγγέλματα που ήταν κλειστά πρέπει να ανοίξουν, πρέπει να υπάρξουν νέες ευκαιρίες, νέες θέσεις εργασίας και όλοι να επιχειρήσουμε μέσα σε αυτή την καινούργια κατάσταση να διαμορφώσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον καθένα. Όχι μόνο για το δημόσιο συμφέρον, αλλά και για τον κάθε ένα ξεχωριστά και στη συγκεκριμένη περίπτωση και για τους επαγγελματίες οδηγούς αυτοκινήτων. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να επικρατήσει η σύνεση, η λογική, να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις αμέσως, να προχωρήσει ο διάλογος και να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο –αυτή τουλάχιστον είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης- προκειμένου να περάσουμε στη νέα εποχή με κοινά αποδεκτές λύσεις.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: