Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ρέθυμνο: Στάχτη 20.000 στρέμματα ...

Τεράστια η καταστροφή στο δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο από τη φωτιά, η οποία τις προηγούμενες ημέρες κατέκαψε γύρω στα 20 χιλιάδες στρέμματα πράσινης γης, σύμφωνα με εκτίμηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η νότια πλευρά του Ρεθύμνου καπνίζει ακόμα, ελαιώνες και κτηνοτροφικές περιουσίες έχουν σβήσει από το αγροκτηνοτροφικό κεφάλαιο του νομού, ενώ οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι προβληματισμένοι για το μέλλον τους.

Ήδη έχουν ξεκινήσει και επίσημα οι έρευνες από ειδικό κλιμάκιο του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής που μετέβη από την Αθήνα στο Ρέθυμνο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι αποτέλεσμα εμπρησμού η πύρινη κόλαση που έζωσε χωριά και οικισμούς, απείλησε σπίτια και άλλαξε το φυσικό τοπίο σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Κρήτης.

Στην περιοχή περιπολούν και σήμερα ομάδες πυροσβεστών με στόχο την αποτροπή της όποιας αναζωπύρωσης, ενώ αναμένεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για την πλήρη καταγραφή των καμένων γεωργικών εκτάσεων σε Πλατανέ, Κεντροχώρι, Άνω και Κάτω Κρύα Βρύση, Ορνέ, Σαχτούρια, Μέλαμπες και την περιφέρεια των Ακουμίων.

Παρά το γεγονός ότι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά κάνουν λόγο για καθυστέρηση στην επέμβαση και ελλιπή συντονισμό των ομάδων πυρόσβεσης, όλοι μιλούν για αυταπάρνηση όλων όσων συμμετείχαν στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης.

Πρόταση για λήψη άμεσων μέτρων ώστε να ανακουφιστούν όσοι επλήγησαν από τη φωτιά, όπως αναστολές πληρωμών υποχρεώσεων αγροτών και κατοίκων, ενίσχυση των ανέργων, χορήγηση έκτακτων πιστώσεων στο δήμο και χαμηλότοκα δάνεια από τις τράπεζες, κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγίου Βασιλείου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: