Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Διέγραψαν χρέος συνταξιούχου 200.000 ευρώ!

Συνταξιούχος έκανε χρήση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και πέτυχε τη διαγραφή τραπεζικών δανείων ύψους 200.000 ευρώ από συνολικές οφειλές ύψους 222.200 ευρώ.

Με μια απόφαση-σταθμό του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το δικαστήριο δικαίωσε ηλικιωμένο συνταξιούχο και όχι μόνο δέχτηκε ότι βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία να εξοφλήσει τις...οφειλές του, αλλά υποχρέωσε τις τράπεζες να διαγράψουν δάνεια σημερινού ύψους 200.000 ευρώ (από ένα σύνολο οφειλών 222.200 ευρώ) και να ικανοποιηθούν με την αποπληρωμή 52.000 ευρώ, μαζί με τους τόκους, σε βάθος 14 ετών.

Ο ηλικιωμένος δανειολήπτης, που είχε φτάσει να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ τον μήνα για να εξυπηρετεί τα δάνειά του σε 9 τράπεζες, θα δίνει πλέον μόλις 310 ευρώ κάθε μήνα για 14 χρόνια, με την καταβολή τους να ξεκινά το 2014. Τα πρώτα 4 χρόνια οι δόσεις θα είναι άτοκες, ενώ τα υπόλοιπα δέκα θα τοκίζονται με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, όπως αυτό προκύπτει από το δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η απόφαση-σταθμός αναμένεται ότι θα αποτελέσει οδηγό για χιλιάδες ακόμη υποθέσεις οφειλετών που έχουν πάρει τον δρόμο για τις δικαστικές αίθουσες.

Την υπόθεση αυτή την χειρίστηκε εξωδίκως η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών και με τις οδηγίες της, ο δανειολήπτης κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων.

Είναι η τρίτη απόφαση Ειρηνοδικείου Πανελλαδικά ,που δικαιώνει δανειολήπτη και η πρώτη απόφαση που επιμελήθηκε η Ένωση Καταναλωτών.


Πηγή: kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: