Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Ομόλογα αξίας 22 δισ. ευρώ χωρών με μεγάλο χρέος αγόρασε η ΕΚΤ

The powerful European Central Bank [ E C B ] i...Image byUggBoy♥UggGirl [ PHOTO // WORLD // TRAVEL ] via FlickrH Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναγόρασε κρατικά ομόλογα χωρών της ευρωζώνης αξίας 22 δισεκατομμυρίων μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, ένα ποσό ρεκόρ για το πρόγραμμα αυτό που ήταν σε ύπνωση εδώ και σχεδόν πέντε μήνες.

Με 22 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια εβδομάδα, οι εν λόγω επαναγορές αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη επιχείρηση του τύπου αυτού σε περίοδο μιας εβδομάδας της ΕΚΤ από το Μάιο του 2010, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα αυτό, μεσούσης της κρίσης της ελληνικής οικονομίας.

Το προηγούμενο ποσό ρεκόρ είχε καταγραφεί κατά την πρώτη εβδομάδα χρήσης του προγράμματος και ανερχόταν σε 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Μετά η ΕΚΤ ουδέποτε ξεπέρασε το ποσό αυτό για επαναγορές σε χρονική περίοδο μιας εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: