Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Έπιασαν και άλλο 23χρονο για παιδική πορνογραφία - Ελεύθερος ό άλλος...

Child PornographyImage via WikipediaΝέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας -η τρίτη μέσα σε λίγα 24ωρα- αποκάλυψαν οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.

Αυτήν τη φορά, αφού εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 23χρονου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσε εξειδικευμένο διαδικτυακό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Σε έρευνα που έγινε το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε φορητό υπολογιστή και σε σκληρό δίσκο υπολογιστή πάνω από 1.500 αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο δράστης δεν συνελήφθη, καθώς όπως διαπιστώθηκε βρίσκεται στο εξωτερικό. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων που θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τις προηγούμενες μέρες η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης συνέλαβε για κατοχή και διακίνηση παρόμοιου υλικού έναν 35χρονο στη Θεσσαλονίκη και ένα 52χρονο στην Κέρκυρα.

Μάλιστα, ο πρώτος κατείχε περισσότερα από 30.000 βίντεο και φωτογραφίες με παιδική πορνογραφία.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 35χρονος Ευστάθιος Ευσταθίου, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι κατείχε πάνω από 30.000 αρχεία παιδικής πορνογραφίας, έπειτα από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι κατά βάση «κατέβαζε» τραγούδια από το διαδίκτυο ενώ για τα αρχεία που βρέθηκαν στην κατοχή του ισχυρίστηκε ότι «απλά τα αποθήκευε χωρίς να τα διακινεί». 

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η επιβολή της προσωρινής κράτησης σε βάρος του 35χρονου ήταν αδύνατη μετά τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα που προώθησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

 Σε βάρος του 35χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα, χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: