Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

32χρονος ο υπαίτιος της φωτιάς στο Βαθύ Γυθείου που κόστισε την ζωή στον Κώστα Καστρή

Ένας 32χρονος είναι ο υπαίτιος που προκάλεσε την μεγάλη φωτιά στο βαθύ Γυθείου με αποτέλεσμα να χαθεί στις μάχες με τις φλόγες ο Διοικητής της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Γυθείου Κωσταντίνος Καστρής. Ο 32χρονος πραγματοποιούσε εργασίες στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα με τροχό προσπάθησε να κόψει λουκέτο από μια μεταλλική πόρτα. Οι σπινθήρες που έπεφταν στο έδαφος από την συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσαν αμέσως φωτιά και με την βοήθεια των ανέμων οι φλόγες επεκτάθηκαν με τα γνωστά επακόλουθα.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της πυρκαγιάς που έλαβε χώρα στην Τ.Κ Βαθύ Γυθείου Δήμου Ανατολικής Μάνης Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας την 22-08-2011 και Ω:14:00, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δ.Α.Ε.Ε (Δίωξης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού) και την συνεργασία του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, από την οποία έχασε τη ζωή του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής και αποτεφρώθηκε ιδιαίτερα μεγάλη δασική έκταση 1300 στρεμμάτων περίπου.
Ως υπαίτιος του εμπρησμού αυτού κλήθηκε να απολογηθεί ο Π.Σ. ετών 32 και ο οποίος ζήτησε και έλαβε μέσω του δικηγόρου του 48ώρη προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις.
Ο προαναφερόμενος κατηγορείται ως υπαίτιος του εμπρησμού με ενδεχόμενο δόλο κατ’ άρθ.(1,14,15,16,17,18,26,29,51,52,53,79,264,265&2) διότι χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό τροχό και φορητή ηλεκτρογεννήτρια έκανε θερμές εργασίες στην ύπαιθρο κόβοντας λουκέτο μεταλλικής πόρτας με αποτέλεσμα οι σπινθήρες πέφτοντας στην υπεδάφια βλάστηση να προκαλέσουν πυρκαγιά, στοιχεία που ο ίδιος αναγνώριζε και αποδεχότανε με τη συμπεριφορά του ως δυνάμενο να επισυμβεί.
www.report24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: