Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Συνελήφθη 32χρονος για τη φωτιά στη Μάνη, που έκαψε το διοικητή

Ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να λογοδοτήσει ο υπαίτιος της πυρκαγιάς στο Βαθύ της Μάνης, που είχε ως τραγική συνέπεια τον άδικο χαμό του Διοικητή της ΠΥ στο Γύθειο Κωνσταντίνου Καστρή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις εργασίες που εκτελούσε σε υπαίθριο χώρο ένας σιδηρουργός, κάτοικος της περιοχής.
Ο  32χρονος επιχείρησε να κόψει με ηλεκτρικό τροχό το λουκέτο μιας καγκελόπορτας, με συνέπεια να προκληθεί σπινθήρας και κατά συνέπεια πυρκαγιά που γρήγορα επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα και πουρνάρια.
Ο σιδηρουργός κλήθηκε σε απολογία και  μέσω του δικηγόρου του, ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία. Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι αυτή του εμπρησμού με ενδεχόμενο δόλο.
Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα, είχε ως συνέπεια να αποτεφρωθούν 1.300 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.
Ο ηρωικός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Κωνσταντίνος Καστρής ήταν από τους πρώτους που ρίχθηκε στη μάχη με τις φλόγες. Κάποια στιγμή απομακρύνθηκε μαζί με τον οδηγό του από τους υπόλοιπους προκειμένου να ελέγξουν την περιοχή έτσι ώστε να καταστρώσουν το σχέδιο κατάσβεσής.
Η πυρκαγιά όμως άρχισε να παίρνει διαστάσεις και ο Διοικητής έδωσε εντολή στον οδηγό του να πάει να ειδοποιήσει τα πληρώματα των άλλων πυροσβεστικών οχημάτων να προσεγγίσουν στο σημείο όπου βρισκόταν ο ίδιος. Έως ότου όμως ο οδηγός επιστρέψει στην περιοχή όπου είχε αφήσει τον διοικητή, τον βρήκε νεκρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: