Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Bίντεο-φωτιά: Βγήκαν ξανά για δουλειά οι νονοί της νύχτας

Ενα βίντεο-φωτιά που έφτασε στα χέρια της αστυνομίας αποδεικνύει ότι οι συμμορίες των νονών της νύχτας αναδιοργανώθηκαν και ανέλαβαν και πάλι δράση. Οι εκβιαστές των νυχτερινών κέντρων ξανάπιασαν δουλειά μετά το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκαν τον περασμένο Μάρτιο.

Η Ασφάλεια Αττικής έλαβε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται δύο άτομα να παρακολουθούν μεγάλο νυχτερινό κέντρο της παραλιακής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», το συγκεκριμένο υλικό έφτασε στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. πριν από μία εβδομάδα και όπως λένε οι αστυνομικοί που εξέτασαν την κασέτα είναι πολύτιμη καθώς περιέχει σημαντικά στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στις περαιτέρω έρευνές τους για να φτάσουν αυτή τη φορά πολύ γρήγορα στους νέους αρχηγούς, αλλά και στους «στρατιώτες» τους που έχουν απλωθεί σε όλες τις περιοχές-φιλέτο για να αναλάβουν την προστασία των καταστημάτων.

Το δώρο εξ ουρανού που έλαβαν οι αστυνομικοί προήλθε από ανώνυμο αποστολέα. Η κάμερα από την οποία προέρχεται το βίντεο δεν είναι του νυχτερινού κέντρου. Η κασέτα μάλλον προέρχεται από διπλανό κατάστημα το οποίο δεν έχει σχέση με τη νυχτερινή διασκέδαση, η κάμερα ασφαλείας του οποίου «πιάνει» την είσοδο του κέντρου και μεγάλο μέρος του δρόμου.

Το βίντεο δείχνει δύο άτομα που βρίσκονται σε ένα αυτοκίνητο σκούρου χρώματος να περνούν με μικρή ταχύτητα μπροστά από το κέντρο και να εξετάζουν την περιοχή. Λίγη ώρα μετά, το ίδιο αυτοκίνητο με τα ίδια άτομα περνά πάλι μπροστά από το μαγαζί και οι δύο επιβάτες ελέγχουν ξανά το κτίριο. Η τρίτη σκηνή της κασέτας είναι και η πλέον αποκαλυπτική καθώς οι δύο άνδρες μισή ώρα μετά την τελευταία τους εμφάνιση ξαναπερνούν μπροστά από το κέντρο που εκείνη την ώρα είναι κλειστό. Σταματούν το αυτοκίνητο, κοιτούν προς τις εγκαταστάσεις και ο συνοδηγός σημειώνει σε ένα μπλοκάκι.

Παραμένουν στο σημείο που βρίσκεται πολύ κοντά στην κεντρική είσοδο του παρκινγκ του νυχτερινού κέντρου για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια φεύγουν. Οι αστυνομικοί από τις αναλύσεις του βίντεο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα δύο άτομα που επιβαίνουν στο ύποπτο όχημα είναι αλλοδαποί και το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για Αλβανούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χαρακτηριστικά του οδηγού μοιάζουν με αυτά ενός άλλου Αλβανού που είχε σπεύσει να εξαφανιστεί από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου πριν από ένα μήνα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του ακινητοποιήθηκε μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα. Στο αυτοκίνητό τους είχαν βρεθεί τουλάχιστον δέκα κιλά εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα.

Εκείνο το βράδυ είχαν συλληφθεί δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου ατυχήματος είχαν δώσει τα χαρακτηριστικά των άλλων δύο Αλβανών που εξαφανίστηκαν. Οι άντρες της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι τα τέσσερα αυτά άτομα θα τοποθετούσαν τα εκρηκτικά σε κάποιο νυχτερινό κέντρο. Ωστόσο και παρά την ανάκριση, οι δύο συλληφθέντες δεν άνοιξαν το στόμα τους να πουν το παραμικρό.

Πάντως, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η νέα ομάδα των νονών που συστήθηκε μετά τις 217 δικογραφίες που σχηματίστηκαν πριν από τέσσερις μήνες, όταν εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο κύκλωμα που λυμαίνονταν τον χώρο της νύχτας, έχει πραγματοποιήσει δύο σοβαρά χτυπήματα. Μάλιστα τη μία φορά μέλη της γλίτωσαν στο παρά πέντε από τα δίχτυα της Ασφάλειας.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ/ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια: