Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Προβληματισμό προκαλούν οι φωτιές στην Αιτωλοακαρνανία

Πυροσβέστες με δεκαετίες υπηρεσίας, απορούν με την συχνότητα των πυρκαγιών τις τελευταίες μέρες στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι αξιοσημείωτο πως την στιγμή που μια φωτιά πάει να ελεγχθεί, σε κάποιο άλλο σημείο, ξεσπά μια άλλη με αποτέλεσμα εύλογα να προκαλούνται ερωτηματικά για το τυχαίο αυτής της εξέλιξης.

Να θυμίσουμε πως το ντόμινο των πυρκαγιών ξεκίνησε την Δευτέρα από την Σκουτεσιάδα, για να εκδηλωθούν λίγο μετά την ίδια μέρα φωτιές στην Γαβρολίμνη και το Αιτωλικό.

Δυο μέρες μετά και ενώ η μάχη με τις πρώτες πυρκαγιές ήταν σε εξέλιξη, ξέσπασε φωτιά την Στάνο και στη συνέχεια στην Κορπή και μόλις σήμερα νέο μέτωπο είναι σε εξέλιξη στις Φυτείες.

Στην Στάνο η φωτιά συνεχίζει να καίει σε τρία μέτωπα: Το πρώτο προς το χωριό Στάνος, το δεύτερο προς τον Άργιλο και το τρίτο προς το Λουτράκι. Επί τόπου επιχειρούν δυνάμεις απ’όλον τον νομό, αλλά και από άλλες περιοχές που ήρθαν να ενισχύσουν την κατάσβεση.

Στις Φυτείες η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και οι υπάρχουσες δυνάμεις, δίνουν μάχη, μαζί με εναέρια μέσα.

Η κυκλοφορία προς το χωριό προς το παρόν έχει διακοπεί και έχει δύο μέτωπα ένα προς Λιγοβίτσι και ένα προς τις Φυτείες.


Πηγή: www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: