Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μπράβοι της νύχτας εξουδετέρωσαν κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ

Σε οικτρή αποτυχία κατέληξε η αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο έναν γνωστό νονό της νύχτας που φέρεται να συμμετείχε σε εορταστική εκδήλωση στον Ωρωπό.

Το πρωτοφανές, για τα αστυνομικά χρονικά, περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Τελικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. έφυγαν με την ουρά στα σκέλια από το «πανηγύρι» στον Ωρωπό, με τους παρευρισκομένους να κάνουν λόγο για αστυνομική αυθαιρεσία και διατάραξη του ήρεμου κλίματος που επικρατούσε.

Η μυστική επιχείρηση...

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα «ατόμων της… νύχτας» δεν δίστασε να ξυλοκοπήσει 12 αστυνομικούς, με πολιτική περιβολή, όταν κινήθηκαν προς το μέρος τους για έλεγχο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η… «γιορτή» του τοπικού ποδοσφαιρικού σωματείου. Κάπου εδώ μπαίνει ένα πρόωρο τέλος στην «έφοδο» της αστυνομίας στο χώρο, με σκοπό να εντοπίσει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ έναν 46χρονο, παράγοντα της περιοχής, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα των 217 νονών της νύχτας.

Το πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής στη διάρκεια ενός πανηγυριού - κοντά στις παλιές φυλακές Ωρωπού - που είχε οργανώσει το τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο.

Η μυστική αστυνομική επιχείρηση που βασίστηκε σε πληροφορίες για δραστηριοποίηση νέας ομάδας μπράβων, η οποία πουλά προστασία σε νυχτερινά κέντρα, με καθοδηγητή έναν «γνώριμο» νονό της νύχτας, κατέληξε σε φιάσκο.

Ο έλεγχος στόχευε στον εντοπισμό όπλων που κατείχαν παρανόμως κάποιοι από τους παρευρισκόμενους, ακόμη και την ώρα της εκδήλωσης, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρχαν οι πληροφορίες ότι θα έδιναν το «παρών» άνθρωποι της νύχτας που ελέγχουν την περιοχή.

Όμως… όλα πήγαν στραβά. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες οι αστυνομικοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν «έφοδο» κατά τη διάρκεια της γιορτής του ποδοσφαιρικού σωματείου και να υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο δεκάδες παρευρισκομένους, χωρίς να δηλώσουν την ταυτότητά τους.

Αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίζεται ότι αστυνομικοί έβγαλαν όπλα, κάτι που διαψεύδει η αστυνομία. Όπως ο ίδιος περιγράφει, το κλιμάκιο κινήθηκε απειλητικά εναντίον ενός εύσωμου άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο με την παρέα του. Εκείνη τη στιγμή στο περιστατικό ενεπλάκησαν οι φίλοι του, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αναγκαστούν να φανερώσουν την ταυτότητά τους.

Εκ των υστέρων οι διοικούντες της ομάδας του Ωρωπού ενημερώθηκαν πως οι αστυνομικοί αναζητούσαν έναν άνδρα με πλούσιο ποινικό παρελθόν, ωστόσο για την εν λόγω επιχείρηση δεν ήταν ενήμερος ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ωρωπού, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση. Πλέον, όπως αποκαλύπτει, η διοίκηση επιφυλάσσεται να κινηθεί δικαστικώς εναντίον του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Για το περιστατικό δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ, σχηματίζεται ήδη δικογραφία και διεξάγεται εσωτερική έρευνα για την αποτελεσματικότητα της- κατά τ' άλλα- μυστικής επιχείρησης.
zougla.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: