Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μήπως αυτές τις μέρες νιώθετε εκνευρισμό; Φταίνε οι διακοπές

Μήπως αυτές τις μέρες νιώθετε εκνευρισμό, δεν μπορείτε να κοιμηθείτε και έχετε τις μαύρες σας; Μην ανησυχείτε. Μαζί με εσάς υποφέρουν και άλλοι. Τα παραπάνω είναι συμπτώματα του συνδρόμου της επιστροφής από τις διακοπές, που βασανίζει πολλούς ανθρώπους μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Συνήθως η κατάσταση αυτή διαρκεί για μερικές μέρες, περίπου δέκα, λένε οι ειδικοί. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος ο «ασθενής» δυσκολεύεται να κοιμηθεί, έχει κακή διάθεση, κουράζεται εύκολα και τον βασανίζει αδικαιολόγητο στρες. Επίσης, δεν έχει όρεξη να φάει και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε καμία εργασία.

Για τους ψυχολόγους το σύνδρομο αυτό είναι ένα μάλλον φυσιολογικό στάδιο προσαρμογής, ωστόσο έχουν να προτείνουν κάποια tips ώστε να είναι ευκολότερη η μετάβαση από τις διακοπές στο... καμίνι της καθημερινότητας.

Πρώτα απ' όλα, καλό είναι να προσπαθείτε καθημερινά να παίρνετε πρωινό. Μπορεί να στερείστε δέκα λεπτά από τον ύπνο σας, αλλά αξίζει τον κόπο, λένε οι επιστήμονες. Δείτε το ως ένα δώρο στον εαυτό σας, λίγο χρόνο για εσάς και την οικογένειά σας. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε περισσότερη ενέργεια για να αντιμετωπίσετε τα δεινά της υπόλοιπης ημέρας.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να παραμένετε δραστήριοι. Στις διακοπές, όπως και να έχει, είτε με το κολύμπι και τα θαλάσσια σπορ, είτε με τις βόλτες στην παραλία και την εξοχή, κινείστε περισσότερο. Ετσι, όταν επιστρέψετε, συνεχίστε να αφιερώνετε χρόνο σε υπαίθριες δραστηριότητες για να νιώθετε σε φόρμα και όχι αδικαιολόγητη κόπωση. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε για τρέξιμο στο πάρκο, να περπατήσετε μέχρι τη δουλειά ή να κάνετε ποδήλατο.

Τέλος, πρέπει να «στρώσετε» το πρόγραμμα του ύπνου σας. Ολοι λίγο-πολύ στις καλοκαιρινές διακοπές χαλαρώνουν και ξενυχτάνε ευκολότερα, με αποτέλεσμα να ξυπνούν το μεσημέρι. Με την επιστροφή σας, λοιπόν, στην καθημερινή ρουτίνα, φροντίστε να πέφτετε φυσιολογικές ώρες στο κρεβάτι, έτσι ώστε να βρείτε σταδιακά και πάλι τους ρυθμούς σας


espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: