Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

«Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους»


Σε άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία για τον Εθελοντισμό προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου που αναμένεται να υλοποιήσει,το Φθινόπωρο, το Πρόγραμμα «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί για την αντιμετώπιση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών κατά τη διάρκεια του οποίου ομάδες εθελοντών εκπαιδεύονται στην απόκτηση πιστοποιημένων δεξιοτήτων διαχείρισης κινδύνου και κρίσεων, καθώς και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης.

Παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και καθιστά τους εκπαιδευθέντες ικανούς να αναπτύξουν δράσεις στην τοπική κοινωνία

Η εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική, έχει διάρκεια 100 ώρες και διεξάγεται σε 25 τετράωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις, περίπου δύο φορές ανά εβδομάδα, απογευματινές ώρες. Κάποιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες διεξάγονται Σάββατο και Κυριακή, πρωινές ώρες.

Το πρόγραμμα επίσης υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων και οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού Δια Βίου Εκπαίδευσης, στην ένταξη των εκπαιδευόμενων στο μητρώο εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην ένταξη των εκπαιδευόμενων στην εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: