Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ρωσία : Αντισυνταγματάρχης οργάνωσε τη δολοφονία της δημοσιογράφου

Η επιτροπή έρευνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε σήμερα τη σύλληψη ενός πρώην αντισυνταγματάρχη της αστυνομίας της Μόσχας, του Ντμίτρι Παβλιουτσένκοφ, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι οργάνωσε τη δολοφονία της δημοσιογράφου της ρωσικής αντιπολίτευσης Αννα Πολιτόφσκαγια.

"Ο Παβλιουτσένκοφ έλαβε εντολή από άγνωστο άτομο και δέχθηκε να οργανώσει τη δολοφονία της Πολιτόφσκαγια με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό", δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής έρευνας της Ρωσίας Βλαντίμιρ Μαρκίν, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

Ο πρώην συνταγματάρχης της αστυνομίας είχε συγκροτήσει μια εγκληματική ομάδα στην οποία συμμετείχαν οι αδελφοί Μαχμούντοφ, που πήραν μέρος στη δολοφονία της Πολιτόφσκαγια.

Ο Ρουστάμ Μαχμούντοφ, ο φερόμενος ως ο δολοφόνος της Πολιτόφσκαγια, συνελήφθη τον Μάιο στην Τσετσενία. Τα αδέλφια του, Ιμπραγκίμ και Τζαμπαΐλ αθωώθηκαν στη δίκη του 2009 και τώρα θεωρούνται εκ νέου ύποπτοι στο πλαίσιο της έρευνας που άνοιξε πάλι.

Η σύλληψη του πρώην αντισυνταγματάρχη ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Νοvaia Gazeta, Ντμίτρι Μουράτοφ, με τον οποίο συνεργαζόταν η Πολιτόφσκαγια.

Σύμφωνα με την επιτροπή έρευνας, ο Παβλιουτσένκοφ υποσχέθηκε χρήματα στους αδελφούς Μαχμούντοφ, αγόρασε και έδωσε το πιστόλι στον Ρουστάμ Μαχμούντοφ και επίσης έδωσε τη διεύθυνση και τη μάρκα του αυτοκινήτου της Πολιτόφσκαγια.

"Επί τρεις ημέρες οι Μαχμούντοφ παρακολουθούσαν τις κινήσεις της Πολιτόφσκαγια και στις 7 Οκτωβρίου του 2006, ο Ρουστάμ Μαχμούντοφ την πυροβόλησε θανάσιμα μπροστά από την πόρτα του σπιτιού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: