Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Αποκλείουν προς το παρόν ευρωομόλογο Μέρκελ – Σαρκοζί


Τη δημιουργία μίας προεδρία της ευρωζώνης υπό το σημερινό πρόεδρο της ΕΕ Βαν Ρομπέι, πρότειναν Μέρκελ και Σαρκοζί, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη βούλησή μας να υπερασπιστούμε το ευρώ, να αναλάβουμε, η Γερμανία και η Γαλλία, τις ευθύνες μας στην Ευρώπη και να έχουμε, σε όλα αυτά τα θέματα, πλήρη ταύτιση απόψεων», σημείωσε ο Σαρκοζί.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να προωθήσουν «μία αληθινή διακυβέρνηση της ευρωζώνης», ενώ τάχθηκαν εναντίον της έκδοσης ευρωομολόγων. Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι η έκδοση του ευρωομολόγου είναι κάτι «που θα μας βοηθούσε σήμερα», ενώ ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε από την πλευρά του πως τα ευρωομόλογα θα έθεταν σε «μεγάλο κίνδυνο» τις χώρες με την καλύτερη αξιολόγηση και ότι δεν θα αποτελούσαν «επιτυχία της διαδικασίας ολοκλήρωσης» της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: