Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Το "βραχυκύκλωμα" που γεννά το άγχος

Σε ένα «βραχυκύκλωμα» πληροφοριών στον εγκέφαλο κρύβεται το μυστικό του άγχους. Ιταλική έρευνα αποκάλυψε ότι η αιτία δημιουργίας της διαταραχής αυτής είναι η έλλειψη επικοινωνίας των περιοχών του εγκεφάλου που ελέγχουν το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα.

Το όλο πρόβλημα εστιάζεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στο δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου και στις διασυνδέσεις δύο περιοχών του. Οταν αυτές δεν «μιλούν» μεταξύ τους, τότε δημιουργείται η δυσάρεστη διαταραχή.

«Ο βρεγματικός φλοιός και το μεσολόβιο του δεξιού ημισφαίριου είναι περιοχές που έχουν κυρίαρχο ρόλο στην αντίληψη από το άτομο του περιβάλλοντός του, αλλά και στην κατανόηση της θέσης του σώματος στον χώρο» εξηγεί ο Πάολο Μπραμπίλα, συντονιστής της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ «Ψυχολογική Ιατρική»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: