Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

9.000.000 ευρώ θησαυρός μέσα σε ντουλάπα μακαρίτη !

Ο θησαυρός του μακαρίτη κρυβόταν στην ντουλάπα. Ο βαφτισιμιός του μετά την πρώτη απογοήτευση, αφού το μόνο που του κληροδότησε ήταν κάποια παλιά έπιπλα, τώρα πλέει σε πελάγη ευτυχίας καθώς έγινε πλουσιότερος κατά 30.000 χρυσές λίρες.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ένας 70χρονος, γόνος παλιάς αρχοντικής οικογένειας της Λέσβου, ο οποίος πέθανε μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Κιόσκι, άφησε πίσω του μια τεράστια περιουσία. Ο γέροντας, που δεν είχε αποκτήσει δική του οικογένεια, δεν ζούσε στα πλούτη και τη χλιδή, αλλά μέσα σε άθλιες συνθήκες, ανάμεσα σε σκουπίδια που συγκέντρωνε σε όλα τα δωμάτια του αρχοντικού.

Οταν πέθανε ανοίχτηκε η διαθήκη του σύμφωνα με την οποία άφηνε την ακίνητη περιουσία του σε τρεις φορείς του νησιού και την κινητή περιουσία του στον μοναδικό κοντινό συγγενή του, τον βαφτισιμιό του. Στην αρχή ο τελευταίος απογοητεύτηκε, αφού ένα νεοκλασικό σπίτι, τρία μαγαζιά και άλλο ένα σπίτι περνούσαν στα χέρια φορέων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και το μόνο που έμενε σε εκείνον ήταν κάτι παλιά έπιπλα και όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο παλιό αρχοντικό.

Γρήγορα, όμως, αποκαλύφθηκε ότι ο νονός του του επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη μέσα στην τεράστια ντουλάπα που υπήρχε στο σπίτι. Κάτω από τον διπλό πάτο της ντουλάπας αποκαλύφθηκε ένας πραγματικός θησαυρός χιλιάδων λιρών και μάλιστα εντελώς τυχαία. Συγκεκριμένα ο κληρονόμος πήγε την ντουλάπα σε συντηρητή παλιών επίπλων, ο οποίος χτυπώντας τον πάτο της διαπίστωσε ότι ήταν διπλός μια και εκεί κρύβονταν λίρες με τη… σέσουλα, που η αξία τους φτάνει τα 9.000.000 ευρώ.

Ο κληρονόμος, που με βαριά καρδιά είχε πάει τα έπιπλα για επισκευή, έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε τα καλά μαντάτα από τον συντηρητή. Οπως έγινε γνωστό, ο μακαρίτης ήταν παλιός έμπορος της Μυτιλήνης και επειδή είχε ζήσει κρίσεις και πολέμους, φρόντιζε κάθε τόσο να μετατρέπει σε χρυσές λίρες την περιουσία του, ενώ είχε βρει και την κατάλληλη κρυψώνα.

Τώρα έχει ξεσπάσει διαμάχη για τη διεκδίκηση των 30.000 αγγλικών λιρών. Συγκεκριμένα, ένας από τους φορείς που κληρονόμησε την ακίνητη περιουσία του 70χρονου μελετά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει μέρος των χρημάτων που βρέθηκε μέσα στην επίμαχη ντουλάπα. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, όμως, είναι λίγες οι πιθανότητες μια τέτοια προσπάθεια να δικαιωθεί, αφού μόνο αν η ντουλάπα ήταν εντοιχισμένη, δηλαδή αποτελούσε κομμάτι του σπιτιού, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ανήκει στους κληρονόμους της ακίνητης περιουσίας.

Το αρχοντικό και τα σκουπίδια
Ανάμεσα στους όγκους των σκουπιδιών που βρέθηκαν στο σπίτι του 70χρονου, αποκαλύφθηκε ένα αρχοντόσπιτο με πανάκριβα έπιπλα, σκαλιστά σεντούκια γεμάτα με κεντήματα, κηροπήγια και αντικείμενα αξίας. Φορώντας ειδικές μάσκες, λόγω της έντονης δυσοσμίας, ειδικοί που όρισε το δικαστήριο μετά το άνοιγμα της διαθήκης μπήκαν μέσα στο πάλαι ποτέ αρχοντικό για να καταγράψουν την περιουσία.

Τότε, το μόνο που είχε βρεθεί ήταν κάποιες λίρες μέσα σε ένα ντουλάπι κομοδίνου που αποδόθηκαν στους δικαιούχους της ακίνητης περιουσίας. Κανείς δεν περίμενε όμως ότι αυτό ήταν μόνο ένα μικρό μέρος του θησαυρού που για χρόνια ο ηλικιωμένος κρατούσε καλά κρυμμένο στον πάτο της παλιάς ντουλάπας.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ/espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: