Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Θύελλα αντιδράσεων στα ΤΕΙ

Δέσμη αντιδράσεων ξεσήκωσε στα ΤΕΙ, ανάμεσά τους και το ΤΕΙ Λάρισας, το περιεχόμενο του κειμένου του σχεδίου νόμου για τα ΑΕΙ της χώρας που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στη Bουλή και θα συζητηθεί στις 23 και 24 Αυγούστου.

Η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ μιλά για αθέτηση των δεσμεύσεων - υποσχέσεων από το υπουργείο Παιδείας και για ένα χάσμα μεταξύ ΑΕΙ - ΤΕΙ που διευρύνεται διαρκώς. Συγκεκριμένα, η Σύνοδος των Προέδρων των ΤΕΙ επισημαίνει: «Το Υπουργείο Παιδείας κώφευσε στις τεκμηριωμένες προτάσεις που υπέβαλε η Σύνοδος για την αντιμετώπιση των ΤΕΙ ενιαία με τα Πανεπιστήμια και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής πρακτικής να αναδειχθούν αυτά, με συγκεκριμένους και κοινούς Ακαδημαϊκούς κανόνες, σε αυτοδιοικούμενα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα σύγχρονα και ανταγωνιστικά.

Το Υπουργείο Παιδείας αθέτησε τις δεσμεύσεις-υποσχέσεις προς την Σύνοδο και την τελευταία στιγμή παραδόξως υπανεχώρησε. Τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες όχι απλώς παραμένουν, αλλά το χάσμα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ διευρύνεται. Το Υπουργείο Παιδείας φέρνει τα ΤΕΙ σε κατάσταση προ του έτους 1983 με μια διατύπωση για τον Ρόλο και την Αποστολή των ΤΕΙ που δεν ανταποκρίνεται σε σύγχρονους και ανταγωνιστικούς φορείς Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: