Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Προβόπουλος: Ανοίγει ο δρόμος για αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα

Η συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ της Alpha Bank και της Eurobank ανοίγει το δρόμο για περισσότερες αλλαγές στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υποστήριξε την Τετάρτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος με αυτό τον επικείμενο "γάμο" των δύο μεγάλων τραπεζών», σημείωσε.

«Αυτό προοιωνίζεται και άλλες αλλαγές που θα δημιουργήσουν μια πολύ θετική εικόνα στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο βέβαια έχει υποστεί τις συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης» πρόσθεσε ο κ. Προβόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «είχαμε πρόσφατα θετικές εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο» κάτι που σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, «προοιωνίζεται την σταθεροποίηση και την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που είναι και όρος για την ρευστότητα, την πραγματική οικονομία και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: