Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Έρευνα σε βάρος της Λαγκάρντ διέταξε δικαστήριο της Γαλλίας

Το γαλλικό ειδικό δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε να διεξαχθεί έρευνα για το ρόλο της Κριστίν Λαγκάρντ στην τεράστια αποζημίωση που είχε καταβληθεί στον Μπερνάρ Ταπί, επιχειρηματία και προσωπικό φίλο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, επί των ημερών της στο υπουργείο Οικονομίας.

Το ειδικό δικαστήριο που είναι σε θέση να δικάζει υπουργούς, ανακοίνωσε την απόφασή του έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση σήμερα, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας από μια δικαστική επιτροπή.

Η Λαγκάρντ, η οποία αντικατέστησε τον Ντομινίκ Στρος-Καν αναλαμβάνοντας τη θέση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ τον Ιούλιο, διαψεύδει ότι έχει προβεί σε οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τη Λαγκάρντ ότι καταχράστηκε την εξουσία της εγκρίνοντας την καταβολή αποζημίωσης ύψους 285 εκατ. ευρώ στον Ταπί το 2008. Ο επιχειρηματίας κατηγορούσε την τράπεζα Le Credit Lyonnais (LCL) ότι τον εξαπάτησε στηνδιαδικασία της πώλησης του μεριδίου των μετοχών της εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas που κατείχε

enet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: