Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η σούπερ γιαγιά με τα 58 εγγόνια και τα 82 δισέγγονα

Η κυρία Μαρία Ψαρομμάτη έχει πάρει αγκαλιά πενήντα οκτώ εγγόνια και ογδόντα δύο δισέγγονα: «Ολα τα χωρά η αγκαλιά της γιαγιάς» λέει ακόμα και τώρα στα ενενήντα δύο χρόνια της.

Στα δεκαεπτά της η κυρία Μαρία έκανε το πρώτο παιδί της και ακολούθησαν άλλα δεκατρία. Σήμερα που και εκείνα έγιναν παππούδες και γιαγιάδες δηλώνουν με καμάρι: «Το σπίτι μας ήταν πάντα γεμάτο με φωνές παιδιών και γέλια. Τα μεγαλύτερα φρόντιζαν τα μικρότερα, ο ένας βοηθούσε τον άλλον. Αν αυτό δεν είναι ευτυχία, τι είναι;».

«Τα παιδιά είναι χαρά, όσα περισσότερα τόσο καλύτερα, αρκεί να υπάρχει αγάπη και συνεργασία μέσα στο σπιτικό». Αυτό ήταν το μότο της κυρίας Μαρίας και του αείμνηστου κυρ-Παναγή. Αυτό μεταλαμπάδευσαν στα δεκατέσσερα παιδιά τους. Η οικογένεια Ψαρομμάτη είναι μια τεράστια ευτυχισμένη οικογένεια που απλώθηκε σε όλον τον κόσμο!

Εβδομήντα τρία από τα μέλη της ζουν και διαπρέπουν στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ευρώπη. Και βεβαίως, συνεχίζουν την παράδοση των πολλών παιδιών, όπως μάθαμε από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και τον κ. Παύλου.

Η καταγωγή της οικογένειας είναι από την όμορφη Ελαφόνησο. Το 1937 ο αείμνηστος Παναγιώτης Ψαρομμάτης και η κυρία Μαρία, το γένος Νικηφόρου, παντρεύτηκαν και μετακόμισαν στα Ταμπούρια του Πειραιά. Τα μόνα έσοδά τους τότε προέρχονταν από ένα καφενείο που διατηρούσαν.

«Κάθε παιδί που αποκτούσα με έκανε πιο πλούσια και μου έδινε δύναμη να κάνω κι άλλα, πάντα με τη βοήθεια του Θεού. Γιατί τα παιδιά είναι ευλογία Θεού» λέει η κυρία Μαρία Ψαρομμάτη. «Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να κάνεις μια μεγάλη και καλή οικογένεια. Αρκεί να υπάρχει αγάπη και βλέπεις πως τα παιδιά κάνουν τα πλούτη» τη συμπλήρωνε πάντα ο αγαπημένος σύζυγός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: