Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Παιδόφιλοι φωτογράφιζαν ακόμα και 4χρονα σε Βόλο, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Νάουσα

Child PornographyImage via Wikipedia Ακόμη και γυμνές φωτογραφίες παιδιών κάτω των 4 ετών είχαν στην κατοχή τους παιδόφιλοι που συνελήφθησαν. 

Σε μεγάλη, στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Νάουσα εντοπίστηκαν 4 Έλληνες, ηλικίας 20, 55, 35 και 28 ετών κατηγορούμενοι για διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσω διαδικτύου.

Ύστερα από έρευνα εξειδικευμένων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο, μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος έρευνας και ανάλυσης TLO, χρήστες του Ιντερνέτ να διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Κατά τη διαδικτυακή έρευνα, εκτός των άλλων, διαπιστώθηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK, προφίλ Έλληνα χρήστη με ψευδώνυμο, στο οποίο είχαν αναρτηθεί πλήθος φωτογραφιών με ημίγυμνα και γυμνά ανήλικα παιδιά, εκτιμώμενης ηλικίας ακόμα και κάτω των 4 ετών.

Άμεσα και μέσω ειδικού καναλιού επικοινωνίας, που έχει αναπτυχθεί με την εταιρία FACEBOOK, ζητήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του εν λόγω χρήστη. Η απάντηση στο αίτημα ήταν άμεση από την αμερικανική εταιρεία και μετά από ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών, η οποία διενεργήθηκε από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε η ταυτότητα του χρήστη.

Άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβησαν στα σπίτια των δραστών και διενήργησαν νομότυπες έρευνες παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και δύο φορητοί Η/Υ, που περιείχαν άνω των (55.000) ψηφιακών αρχείων (εικόνες και βίντεο) με σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελίες, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: