Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Νέοι όροι δόμησης στους μικρούς οικισμούς

Αλλάζει το καθεστώς που ισχύει από το 1985. Ετσι, θα απαιτείται η ύπαρξη ελάχιστου "προσώπου" 10 μέτρων σε γήπεδα με εμβαδόν έως 500 τ.μ. και 15 μέτρων για γήπεδα μεγαλύτερου εμβαδού. Το μέγιστο ποσοστό κάλυψης από 70% της επιφάνειας περιορίζεται στο 60%.

Σημαντικές αλλαγές προωθούνται στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τους όρους και περιορισμούς δόμησης μέσα στα όρια των μικρών σχετικά οικισμών της χώρας που έχουν μέχρι 2.000 κατοίκους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες ρυθμίσεις αυστηροποιούν ως επί το πλείστον το ισχύον από το 1985 πολεοδομικό καθεστώς, με στόχο την ουσιαστικότερη προστασία των οικισμών και την ανάσχεση της υπερβολικής δόμησης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις διατάξεις που προβλέπουν την αρτιότητα των οικοπέδων (ελάχιστο εμβαδόν από 300 έως 2.000 τ.μ.) προστίθεται νέα ρύθμιση που αξιώνει να υπάρχει ελάχιστο "πρόσωπο" 10 μ. σε γήπεδα με εμβαδόν έως 500 τ.μ. και "πρόσωπο" 15 μ. για γήπεδα μεγαλύτερου εμβαδού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: