Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Μεθαδόνη και από τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Methadone (Methadose Oral Concentrate)Image by CrashTestAddict via FlickrΤην χορήγηση μεθαδόνης από τέσσερα στρατιωτικά νοσοκομεία σε τοξικομανείς, ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας,Π. Μπεγλίτης και Υγείας, Α Λοβέρδος. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, να έχει μειωθεί ο αριθμός των 7.000 τοξικομανών που βρίσκονται στην λίστα αναμονής για απεξάρτηση.

Οι τέσσερεις μονάδες απεξάρτησης θα λειτουργούν από το Σεπτέμβριο σε τέσσερα νοσοκομεία: στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης, στο στρατόπεδο Βαρύτη στο Γουδή στην Αθήνα, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στα προγράμματα απεξάρτησης θα μπορούν να συμμετέχουν, όχι μόνο όσοι είναι στρατευμένοι, αλλά και απλοί πολίτες που χρειάζεται να απεξαρτηθούν.

Την αντίδραση του στην απόφαση αυτή της κυβέρνησης εξέφρασε το ΚΚΕ δηλώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο «Τα νοσοκομεία -και μάλιστα τα στρατιωτικά- μετατρέπονται σε κέντρα συντήρησης και οι αυλές τους σε κέντρα διακίνησης και εμπορίου, ενώ παράλληλα επιχειρείται η νομιμοποίηση των ναρκωτικών».

Πηγή ΝΕΤ, ΝΕΤ FM
Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: