Η γλυκόζη και η φρουκτόζη κάνουν τα φάρμακα πιο ευάλωτα στη φαρμακευτική αγωγή. Μια κουταλιά ζάχαρης δεν κάνει μόνο πιο εύκολη την κατάποση των φαρμάκων, αλλά ενισχύει και τη δράση τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, η λήψη αντιβιοτικών μαζί με ζάχαρη, θα μπορούσε να βελτιώσει θεαματικά την αποτελεσματικότητά τους κατά των επίμονων λοιμώξεων, όπως για παράδειγμα της φυματίωσης που είναι υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους ετησίως. Οι εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι η γλυκόζη και η φρουκτόζη –ένα είδος σακχάρου που βρίσκεται στα φυτά- διεγείρουν τα μικρόβια, κάνοντάς τα πιο ευάλωτα στη φαρμακευτική αγωγή.
Αρμόδιος καθηγητής, από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, σημείωσε: «Γνωρίζετε το παλιό ρητό που έλεγε μια κουταλιά ζάχαρης κάνει το φάρμακο να καταναλωθεί πιο εύκολα; Πλέον πρέπει να λέμε ότι, μια κουταλιά ζάχαρης καθιστά πιο δραστικό το φάρμακο».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, η λήψη αντιβιοτικών μαζί με ζάχαρη, θα μπορούσε να βελτιώσει θεαματικά την αποτελεσματικότητά τους κατά των επίμονων λοιμώξεων, όπως για παράδειγμα της φυματίωσης που είναι υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους ετησίως. Οι εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι η γλυκόζη και η φρουκτόζη –ένα είδος σακχάρου που βρίσκεται στα φυτά- διεγείρουν τα μικρόβια, κάνοντάς τα πιο ευάλωτα στη φαρμακευτική αγωγή.
Αρμόδιος καθηγητής, από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, σημείωσε: «Γνωρίζετε το παλιό ρητό που έλεγε μια κουταλιά ζάχαρης κάνει το φάρμακο να καταναλωθεί πιο εύκολα; Πλέον πρέπει να λέμε ότι, μια κουταλιά ζάχαρης καθιστά πιο δραστικό το φάρμακο».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου