Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Α. Πάγος: Αρνείσαι να κάνεις DNA - Είσαι πατέρας !

Απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου αλλάζει τα δεδομένα στο ζήτημα της αναγνώρισης παιδιών. Στο εξής, όταν κάποιος αρνείται αδικαιολόγητα να εμφανιστεί για ιατρική εξέταση DNA προκειμένου να διαπιστωθεί η πατρότητα παιδιού, παρά τη σχετική δικαστική εντολή, θα δρομολογείται η δικαστική αναγνώριση ότι αυτός είναι ο πατέρας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε ότι η αδικαιολόγητη άρνηση υποβολής σε εξέταση DNA δημιουργεί αμάχητο τεκμήριο υπέρ της αντιδίκου μητέρας, του παιδιού.

Όχι με την έννοια ότι έχει αποδειχθεί κατευθείαν η πατρότητα, αλλά ότι έχουν αποδειχθεί οι ισχυρισμοί πως στο αίμα του φερόμενου ως πατέρα υπάρχουν στοιχεία που, κατά την επιστήμη, καθιστούν σφόδρα πιθανή την πατρότητά του, εφόσον συνδυάζεται και με άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Το αμάχητο τεκμήριο που δημιουργεί η μη εμφάνιση του ενδιαφερόμενου για εξετάσεις που διατάχθηκαν δικαστικά, είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο γιατί έχει υπαγορευθεί από την ανάγκη προστασίας της γενετικής ταυτότητας κάθε ατόμου και της ανάπτυξης της προσωπικότητάς του (άρθρο 5 Συντάγματος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: