Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Γι΄αυτό είναι οι φίλοι στο facebook, για να αποτρέπουν αυτοκτονίες..

Ο 21χρονος είχε μόλις προαναγγείλει την αυτοκτονία του, αναρτώντάς την ως ένα ακόμη status update στο facebook. Ευτυχώς για τον ίδιο κάποιος από τους εικονικούς του φίλους αντιμετώπισε με πλήρη σοβαρότητα το περιστατικό και ειδοποιώντας τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε τα χειρότερα. Το ανησυχητικό της υπόθεσης, βέβαια, είναι πως οι απειλές αυτοκτονίας μέσω Διαδικτύου είναι πια στην ημερήσια διάταξη...

Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε κατεπείγον μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από χρήστη του facebook, ότι 21χρονος δήλωνε σε «chat rooms» ρητά την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει με συγκεκριμένο τρόπο. Οι κινήσεις ήταν συντονισμένες και ταχύτατες.

Ενημερώθηκε το εξειδικευμένο προσωπικό του ιστοτόπου Facebook και εντοπίστηκαν άμεσα τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία διερευνήθηκαν ψηφιακά. Κατόπιν, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την συνδρομή Αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Αττικής, μετέβη στην οικία του, όπου διαπιστώθηκε η άσχημη ψυχολογική του κατάσταση και η πρόθεση του να αυτοκτονήσει.
Την ψυχολογική του υποστήριξη ανέλαβε, σε πρώτη φάση, συνεργαζόμενος ψυχολόγος.

Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει από τις αρχές του Ιουλίου 2011 μέχρι σήμερα 41 αυτοκτονίες, ενώ ολόκληρο το 2010 απέτρεψε 58 περιπτώσεις.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: