Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Πρόστιμο στην Google για διαφημίσεις φαρμάκων

Image representing Google as depicted in Crunc...Image via CrunchBaseΤσουχτερό ήταν το πρόστιμο που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στην Google, καθώς ο δημοφιλής ιστοτόπος καλείται να πληρώσει το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων προκειμένου να σταματήσει η σε βάρος του δίωξη για προβολή διαφημίσεων πώλησης φαρμάκων από τον Καναδά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέσω αυτών των διαφημίσεων, αμερικανοί χρήστες προμηθεύονταν παρανόμως φάρμακα από τον Καναδά, για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή στις ΗΠΑ.

Η διαδικασία αυτή εμποδίστηκε δεδομένου ότι αφενός οι τιμές διάθεσης από τα διαδικτυακά φαρμακεία ήταν κατά πολύ υψηλότερες από ό,τι στην κανονική τους διάθεση, ενώ επιπλέον, εκφράστηκαν φόβοι σχετικά με την ασφάλεια προς το κοινό, καθώς υπήρξαν πληροφορίες πως τα καναδικά φαρμακεία προμηθεύονταν τα συγκεκριμένα φάρμακα από άλλες χώρες. 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στα χρονικά, ενώ σε ανακοίνωσή της η Google δήλωσε μεταμέλεια για το γεγονός, τονίζοντας πως θα έπρεπε να μην το είχε επιτρέψει από την αρχή.

Σε ανακοίνωσή της η ένωση της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση, η οποία, όπως επισημαίνεται, επιβεβαιώνει πως η διάθεση φαρμάκων μέσω Διαδικτύου εγκυμονεί πολλούς και σοβαρούς κινδύνους.

nooz.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: