Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Τι ερευνά η Δικαιοσύνη για Proton και Λαυρεντιάδη


Ποια αδικήματα ερευνούν οι εισαγγελείς, κατέθεσαν ήδη οι πρώτοι μάρτυρες, στο στόχαστρο των αρχών και η Νεοχημική. Ποιά η θέση της κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε στο Newsit η έγκυρη δικαστική συντάκτης της ΝΕΤ Γιάννα Παπαδάκου "γίνεται μια εκτεταμένη έρευνα από τη δικαιοσύνη, από την τράπεζα της Ελλάδας και απο την Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, όπως έχει επικρατήσει να τη λέμε, για την υπόθεση της Proton Bank και για τον κύριο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ειδικότερα, καθώς όπως ξέρουμε οι δικαστικές έρευνες είναι προσωπικές'.

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ
"Ψάχνουν συγκεκριμένα σε ποιους δόθηκαν τα δάνεια από την Proton Bank και συγκεκριμένα τα δάνεια που δόθηκαν στις εταιρείες του κυρίου Λαυρεντιάδη και εάν οι εταιρείες αυτές είχαν τις εγγυήσεις και τα τυπικά προσόντα για να πάρουν αυτά τα δάνεια".

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ
"Το εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας σε βάρος της τράπεζας και της υπεξαίρεσης εφόσον κάποιο μέρος από τα δάνεια αυτά φαίνεται να κατέληξαν σε στέλεχη - υπαλλήλους του κυρίου Λαυρεντιάδη. Η έρευνα είναι μακρά. Ήδη έχουν καταθέσει 3 μάρτυρες από την τράπεζα της Ελλάδας, οι ελεγκτές βεβαίως οι οποίοι κάνουν δικό τους έλεγχο για τα δάνεια, εσωτερικό έλεχγο για αυτά τα δάνεια, ο οποίος μάλιστα έχει κάποια προβλήματα σε σχέση με την δημοσιοποίησή τους. Αυτοί ήταν οι πρώτοι μάρτυρες που κατέθεσαν και βεβαίως συνεχίζεται η κατάθεση μαρτύρων στον κύριο Ιωάννη Δραγάτση που είναι ο αρμόδιος εισαγγελέας που κάνει την έρευνα και ο οποίος καλείται να ξετυλίξει ένα πολύπλοκο κουβάρι με εταιρείες, με λογαριασμούς στο εξωτερικό, με λογαριασμους σε πολλές τράπεζες του εξωτερικού για την ακρίβεια του Λαυρεντιάδη. Και βεβαίως με επίκεντρο αυτό που ζήτησε η αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και ο κύριος Νικολούδης, το εάν έχει διαπραχθει αυτό το αδίκημα σε σχέση με 51 εκαταμμύρια ευρώ τα οποία έχουν μια πορεία που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον περίεργη από τις αρμόδιες αρχές".

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
"Εμένα οι πληροφορίες μου από ανώτερη κυβερνητική πηγή είναι πως η θέση της κυβέρνησης στο θέμα της Proton Bank, είναι ότι η κυβέρνηση στηρίζει την τράπεζα και βεβαίως τα χρήματα των επενδυτών. Όμως ερευνά την υπόθεση Λαυρεντιάδη. Αυτό μαθαίνω πως είναι η απόφαση και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν κυβερνητικοί παράγοντες σε μια σύσκεψη πολυ κλεστή που έναναν πριν λίγες ημέρες. Δηλαδή στηρίζουν την τράπεζα και θεσμικά εν μέσω μιας διεθνούς οικονομικής συγκυρίας που χτυπά και τις τράπεζες αλλά από την άλλη είναι υποχρεωμένοι να ερευνήσουν μέσω των θεσμικών οργάνων του κράτους την υπόθεση Λαυρεντιάδη".

ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ
"Ερευνες γίνονται και για την υπόθεση μεταβίβασης της εταιρείας Νεοχημικής, μιας εταιρείας στο carlyle group, ένα αμερικανικό γκρουπ που φαίρεταιν να έχει χάσει επίσης εκατομμύρια ευρώ απο τις αγοραπωλησίες αυτές και να έχει κερδίσει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που ειναι μεγαλομέτοχος σε μέσα ενημέρωσης. Είναι πολύπλοκη υπόθεση και βεβαίως βαθιά πολιτική".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: