Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Μια Τούλα στο X-Factor

Η Τούλα Κοντοσταύλου (στη φωτογραφία δεύτερη από αριστερά)
Η ελληνικής καταγωγής 23χρονη τραγουδίστρια, είδωλο των εφήβων στο «νησί», διχάζει τους Βρετανούς με τον νέο της ρόλο: είναι από σήμερα μέλος της κριτικής επιτροπής του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού σόου για μουσικά ταλέντα, αλλά οι πιο συντηρητικοί της Γηραιάς Αλβιώνος δεν τη θεωρούν αυτό που θα λέγαμε «πρότυπο για τους νέους»

Είναι μια ιστορία δακρύων. Δακρύων χαράς και δακρύων λύπης. Η 23χρονη Βρετανή με την ελληνική καταγωγή θα πάρει απόψε μια μεγάλη χαρά. Θα δει τον εαυτό της για πρώτη φορά στο γυαλί, ως κριτή στο βρετανικό X-Factor, το τηλεοπτικό σόου για ταλέντα του τραγουδιού που αιχμαλωτίζει εκατομμύρια Βρετανούς στους τηλεοπτικούς δέκτες τους στο κανάλι ITV1 τα βράδια του Σαββάτου. Αρχίζει μια νέα σειρά εκπομπών και μαζί τους ξεκινάει μια νέα καριέρα για τη μικρή Ελληνοβρετανή, που θα προσθέσει στον τραπεζικό της λογαριασμό κάπου 500.000 λίρες (570.000 ευρώ) και θα την κάνει πασίγνωστη στους τηλεθεατές κάθε ηλικίας. Γιατί ειδικά τις νεαρές ηλικίες αυτή η πριγκίπισσα του παραμυθιού τις έχει κατακτήσει ήδη.

ΤΟ ΣΟΥΞΕ. Ως τραγουδίστρια του χιπ χοπ συγκροτήματος N-Dubz, η Τούλα-Παυλίνα Κοντοσταύλου - Τουλίσα Κοντόσταβλος για τους Βρετανούς - έχει γνωρίσει πρωτοφανείς επιτυχίες σε ελάχιστα χρόνια. Πάνω από ένα εκατ. πωλήσεις δίσκων, πάνω από 10 εκατ. χτυπήματα στο YouTube. Καμιά δεκαριά τραγούδια στο τοπ 40 και το τραγούδι της «Number 1», όνομα και πράγμα, πρώτο στα τσαρτ, μπροστά από τραγουδιστές όπως η Lady Gaga και ο Εμινεμ.
Υπάρχουν όμως και τα δάκρυα της λύπης. Πίσω από την επιτυχία των τριών νεαρών που έφτιαξαν το συγκρότημα, βρίσκεται ένας άλλος Ελληνας. Το όνομά του είναι Βύρων Κοντόσταυλος και είναι θείος της Τούλας. Μαζί με τον πατέρα της, δηλαδή τον αδελφό του Πλάτωνα Κοντόσταυλο έπαιζαν τη δεκαετία του '70 στους Mungo Jerry του Ρέι Ντόρσετ, το συγκρότημα που με το θρυλικό τραγούδι «In the Summertime» πούλησε 30 εκατ. δίσκους. Ο Βύρων έπαιζε μπάσο, ο Πλάτων - Στιβ, για τους Βρετανούς - έπαιζε κίμπορτς.
Με τα χρήματα που είχε κερδίσει από την περίοδο της συμμετοχής του στους Mungo Jerry - που δεν ήταν και πάρα πολλά αφού ο αριθμός των μελών του συγκροτήματος ήταν μεγάλος - ο Μπάιρον Κοντόσταβλος, ή Uncle B για την Τουλίσα, έφτιαξε στούντιο ηχογράφησης. Και αποφάσισε να βάλει τον γιο του Ντίνο (Κωνσταντίνο) Κοντόσταυλο, γνωστό σήμερα ως ράπερ Ντάπι, στον δρόμο της μουσικής, μαζί με την ανιψιά του και έναν φίλο τους, τον Ρίτσαρντ Ρόουσον (ή Φέιζερ). Στον δρόμο της μουσικής, για να αποφύγουν άλλα μονοπάτια της ευκολίας και της παρακμής στην όχι και τόσο ήσυχη γειτονιά του Βόρειου Λονδίνου, όπου μεγάλωσαν.
Τον Βύρωνα Κοντόσταυλο που είχε παντρευτεί Ελληνίδα, τη Ζωή Αγόρου, τον βρήκε νεκρό στον καναπέ του σπιτιού του ο γιος του Ντάπι ένα βράδυ του 2007. Είχε πάθει καρδιακή προσβολή. Ισα που είχε προλάβει να δει το δημιούργημά του, το συγκρότημα γιου και ανιψιάς, να κάνει δυναμική εκκίνηση μπαίνοντας για πρώτη φορά στο τοπ 40. Είχε δουλέψει πολύ γι' αυτό. Γνωρίζοντας τα μυστικά της μουσικής βιομηχανίας, ήταν αυτός που τους έστρωνε στη δουλειά, ήταν αυτός που κατάφερε να προωθήσει τα τραγούδια τους στο ραδιόφωνο πριν ακόμη βγάλουν δίσκο, ήταν αυτός που τους χρηματοδοτούσε για να κάνουν ηχογραφήσεις και να αγοράζουν μουσικά όργανα και εξοπλισμό, δουλεύοντας κουρέας έξι ημέρες την εβδομάδα.
Τα δάκρυα όμως δεν σταματούν εδώ. Η Τουλίσα πέρασε δύσκολα χρόνια όταν ακόμη λεγόταν Τούλα. Είδε τους γονείς της, τον Πλάτωνα Κοντόσταυλο και την ιρλανδή μητέρα της Αν Μπιρν, τραγουδίστρια άλλοτε των Jeep, να χωρίζουν όταν εκείνη ήταν εννέα ετών. Και σαν να μην έφτανε αυτό, διαγνώστηκε στη μητέρα της σχιζοειδής διαταραχή και η μικρή ήταν αυτή που στην ουσία την περιέθαλπε. Η μητέρα της παρουσίαζε κρίσεις με συχνότητα περίπου μία φορά το χρόνο, οπότε άκουγε φωνές, συμπεριφερόταν σαν παιδί, έπεφτε σε βαθιά κατάθλιψη και έπρεπε να νοσηλευτεί. Η μικρή που σήμερα λέει υμνητικά λόγια για τη μητέρα της, κατέληξε να φτιάξει μέχρι και ντοκιμαντέρ, με τον τίτλο «Η μητέρα μου κι εγώ», προκειμένου να καταγράψει τις εμπειρίες της.
Στο μεταξύ όμως είχε και αυτή κρίσεις κατάθλιψης, έκανε απόπειρες αυτοκτονίας, προκαλούσε πληγές στο κορμί της, έμπλεξε με ναρκωτικά, πολύ αλκοόλ και σε καβγάδες με συμμορίες. Στα δώδεκα δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι με μπουκάλι από μια ομάδα δεκαπέντε κοριτσιών. Φοβήθηκε, κλείστηκε στο σπίτι ένα χρόνο και μετά αποφάσισε να επανέλθει δριμύτερη. Αρχισε να βγαίνει έχοντας μαζί της μπαστούνι του ράγκμπι ή μαχαίρι, με το παραμικρό έμπλεκε σε καβγάδες και γινόταν εύκολα επιθετική, επέστρεφε στο σπίτι της στις 4 τα ξημερώματα. Ευτυχώς, υπήρχε ο θείος που την πήγαινε καθημερινά στο στούντιο και της έλεγε να είναι δυνατή. Σήμερα, λέει, εγώ πέτυχα κάτι στη ζωή μου, ενώ τα άλλα κορίτσια με τα οποία έκανα παρέα τότε, έμειναν κολλημένα στην ίδια κατάσταση.
Και κάπου εδώ αρχίζει το... δράμα. Μια βουλευτής των Συντηρητικών ξεσπάθωσε, λέγοντας πως τέτοιες εκπομπές όπως το X-Factor δίνουν κοινωνικά πρότυπα και πως η Τουλίσα Κοντόσταβλος δεν είναι ακριβώς αυτό που θα θέλαμε να είναι τα παιδιά μας. Ο παραγωγός Σάιμον Κόουελ ήθελε όμως ακριβώς αυτό: μια κοπέλα του φαστ φουντ και των βιντεογκέιμ που πέτυχε στη ζωή της και μπορεί να εκφράσει τους σύγχρονους εφήβους, που έβλεπαν στην εκπομπή αυτή μόνο γερασμένες - για τα κριτήριά τους - φάτσες.

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ. Η Τουλίσα καλλιεργεί, λίγο, την εικόνα του κακού κοριτσιού, μάλλον υπερβάλλοντας. Ο πατέρας της είπε τελευταία ότι όταν ήταν μικρή δεν έμεινε μόνο σε εργατικές συνοικίες, έμεινε και σε διαμέρισμα αξίας 500.000 λιρών, ότι πέρασε και από το σχολείο στο οποίο φοιτούσαν οι αδελφοί Μίλιμπαντ, ότι τα καλοκαίρια πήγαινε στην Ελλάδα, στους παππούδες και έμενε σε σπίτι με εννέα δωμάτια και ροζ μάρμαρα. Οτι ο ένας παππούς της ήταν διπλωμάτης των ΗΠΑ και ότι της είχε τύχει, οι γαλαντόμοι παππούδες, να της στείλουν δώρο γενεθλίων 500 λίρες (570 ευρώ) μετρητά.
Οσο για την επιτυχία, αυτή δεν φαίνεται προς το παρόν να της έχει πάρει τα μυαλά. Κάποιοι γράφουν ότι τσακώνεται συνέχεια με τον εξάδελφό της, τον Ντάπι, και προβλέπουν διάλυση του συγκροτήματος τώρα που η μικρή βρήκε καινούρια δουλειά. Αυτή το διέψευσε για πολλοστή φορά, προχθές, στο twitter. Και, άλλωστε, ποια άλλη απόδειξη χρειαζόμαστε για τη σύμπνοια των δύο ελληνικής καταγωγής εξαδέλφων όταν ξέρουμε ότι η νεαρή έχει τον Ντίνο τατουάζ πάνω της; Στον σβέρκο της γράφει, Dappy
 

ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΠΙΜΠΛΗ / ΤΑ ΝΕΑ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: