Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

100.000 ευρώ χιλιάδες ευρώ οι ζημιές από τους βανδαλισμούς στο 3ο Λύκειο Κομοτηνής!

Οι ζημιές έγιναν κυρίως από εξωσχολικά άτομα, τα οποία κατάφεραν να μπουν στο σχολείο, ενώ αυτό ήταν σε κατάληψη.

Οι ζημίες που προκλήθηκαν στο κτίριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αγγίζουν τις 100 χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που η ανακαίνιση και ο εξοπλισμός του σχολείου, μέσω Ευρωπαϊκού Προγράμματος, είχαν στοιχίσει 700 χιλιάδες ευρώ.

Οι εργασίες στο 3ο Λύκειο της Κομοτηνής, είχαν ολοκληρωθεί προ δύο περίπου εβδομάδων και παραδόθηκε προς χρήση, ως ένα πρότυπο για την περιοχή εκπαιδευτικό συγκρότημα.

Από τη δράση μαθητών και εξωσχολικών, προκλήθηκαν μεγάλες ζημίες στα γραφεία των καθηγητών, στο μηχανολογικό εξοπλισμό και στο κτίριο ενώ κατά την αποχώρηση των ομάδων από το σχολείο, κανείς δεν συνελήφθη.

«Η κατάληψη στο Λύκειο Κομοτηνής, οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που έγιναν σ’ αυτό αποτελούν την ευκαιρία να τεθούν όλοι στην ελληνική κοινωνία μπροστά στην ευθύνη που έχουν και να μην κρύβονται, αφήνοντας την εκπαίδευση να αντιμετωπίσει μόνη της ένα επικίνδυνο φαινόμενο, όπως είναι οι καταλήψεις των σχολείων, που, εάν δεν ελεγχθεί, δεν απειλεί να καταστρέψει μόνο την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά παιδαγωγεί και κοινωνικοποιεί τη νέα γενιά σε λάθος πρότυπα και πρακτικές», είπε ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Κελεσίδης.

Η διεύθυνση του σχολείου υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, για να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, είναι υπό κατάληψη έξι σχολεία. Πρόκειται για το 1ο και 2ο ΓΕΛ Δράμας, το ΓΕΛ Λιμένος Θάσου, το 1ο και το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, καθώς και το 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: