Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβερνητικός «πονοκέφαλος» οι αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΕΤ1

Τη διαφανή και αξιοκρατική εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργού Οικονομικών για την εργασιακή εφεδρεία, ζήτησε από τη διοίκηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Στο μεταξύ, πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν την αντίθεση τους στο κλείσιμο της ΕΤ1, δημιουργώντας νέο ζήτημα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, τον πρώην υπουργό Τηλέμαχο Χυτήρη, τη Μάγια Τσόκλη, την Άρια Αγάτσα και τον Παντελή Ασπραδάκη.

Αν και το σχέδιο εγκρίθηκε χωρίς σοβαρές ενστάσεις από το υπουργικό συμβούλιο, μέλη της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ αντιδρούν καθώς θεωρούν πως δεν πρέπει να κλείσει το κανάλι.

Ο κ. Μόσιαλος είχε μακρά συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Η συζήτηση δεν είχε αποτέλεσμα όμως ο υπουργός Επικρατείας φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει.

Την Παρασκευή απέστειλε στους επικεφαλής της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων επιστολές με τις οποίες ζήτησε να υλοποιηθεί στους Οργανισμούς αυτούς η κυβερνητική πολιτική, η οποία αφορά το πλεονάζον προσωπικό, την εργασιακή εφεδρεία και συναφή θέματα.

Την αντίθεση του στο σχέδιο της κυβέρνησης εξέφρασε το ΚΚΕ, που τόνισε ότι «η κυβέρνηση προωθώντας μαζικές απολύσεις στην ΕΡΤ συνεχίζει και ολοκληρώνει την απαράδεκτη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που μεθοδικά διαμόρφωσαν εργαζόμενους πολλών εργασιακών και μισθολογικών ταχυτήτων για να τους διασπούν να τους ελέγχουν και με το φόβο της απόλυσης ή και την εξαγορά».

skai.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: