Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πλάνο 220 εκατ. ευρώ Σαουδάραβα πρίγκηπα για τον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός Γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης P...Image via Wikipedia
Ο Δημήτρης Γόντικας με δήλωση του επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι κατατέθηκε πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν κατονόμασε τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, αλλά πρόκειται για τον 26χρονο Σαουδάραβα πρίγκηπα Σουλτάν Μπιν Φαρφάν Αλ Σαούντ! Ο Έλληνας επιχειρηματίας Βλάσης Τσάκας από τη Θεσσαλονίκη πήγε στη μια το μεσημέρι στα γραφεία της “πράσινης” ΠΑΕ και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ κατέθεσε έγγραφη πρόταση του Σαουδάραβα πρίγκηπα για την αγορά του πλειοψηφικού ποσοστού (54%) του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Κατά την έξοδό του από τα γραφεία έκανε λόγο για “πλάνο 220 εκατομμυρίων ευρώ”.
"Υπάρχει κατατεθειμένη μια προσφορά από έναν εκπρόσωπο του ενδιαφερόμενου για αγορά πακέτου μετοχών η οποία θα διερευνηθεί" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Γόντικας που διάβασε την πρόταση στα μέλη του ΔΣ.

"Μόλις κατατέθηκε η πρόταση, εκπροσωπώ τον Σαουδάραβα πρίγκιπα, το όνομα του οποίου δεν ξέρω αν έγινε γνωστό από την ΠΑΕ. Είναι ο Σουλτάν Μπιν Φαρφάν Αλ Σαούντ, ένας νέος πρίγκιπας, 26 χρονών και έχω την τιμή να είναι φίλος μου. Είναι διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, έχει πολλές εταιρίες, μία από αυτές ασχολείται με κατασκευές. Είναι νέος με μοντέρνες αντιλήψεις και ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα. Έκανα πολλές προσπάθειες εδώ και καιρό για να πετύχω την προσφορά, και την καταφέραμε. Πιστεύω θα πάμε καλά, η πρόταση είναι ξεκάθαρη. Μιλάμε για το ποσοστό του κ. Βαρδινογιάννη το οποίο από τις 5 του μήνα διαθέτει δωρεάν. Μιλάμε για ένα πλάνο 220 εκατομμυρίων ευρώ.”  τόνισε από την πλευρά του ο κ.Τσάκας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει η πρόθεση από την πλευρά του Σαουδάραβα για άμεση καταβολή 20 εκατομμυρίων ευρώ, 50 εκατομμυρίων το ερχόμενο καλοκαίρι και επένδυση ύψους 150 εκατομμυρίων για την κατασκευή γηπέδου χωρητικότητας 48.000 θέσεων στον Βοτανικό.

Ο Σουλτάν Μπιν Φαρφάν Αλ Σαούντ είναι ιδιοκτήτης μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας με έδρα ην Τζέντα. Η εταιρία είναι η MHCE που δραστηριοποιείται στο εμπόριο, τις κατασκευές, και τη δημιουργία πηγών ενέργειας και ανάπτυξης. Η οικογένειά του έχει παράδοση 50 ετών στον χώρο των κατασκευών, η εν λόγω εταιρεία πάντως ιδρύθηκε το 2005 και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αριθμεί προσωπικό 650 εξειδικευμένων ατόμων, μηχανικούς, τεχνικούς και μάνατζερς. Πελάτες της μεταξύ άλλων είναι η Siemens. η Saudi Aramco, η Petrokemya, η Samsung, Sisco. Να υπενθυμίσουμε ότι η Saudi Aramco αγόρασε την προηγούμενη δεκαετία ποσοστό της Motor Oil, της εταιρίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη, το οποίο πριν από λίγα χρόνια η οικογένεια επανέκτησε.

Ο Βλάσης Τσάκας είχε απασχολήσει και προ δεκαετίας τα μέσα ενημέρωσης όταν ενεργώντας ως εκπρόσωπος πολυεθνικής από την Αργεντινή διαπραγματεύθηκε (ανεπιτυχώς) την αγορά του 84% της “Άθλος ΠΑΟΚ” , εταιρείας του Γιώργου Μπατατούδη στην οποία και ανήκε τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

"Με τον ΠΑΟΚ ήταν μια μπίζνα. Τον Παναθηναϊκό τον αγαπώ μέχρι κόκκαλο.” δήλωσε σήμερα ο κ.Τσάκας. Και πρόσθεσε: "Στις 2 Οκτωβρίου ο πρίγκιπας θα είναι στην Αθήνα"
Διέψευσαν ότι θα αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι Βγενόπουλου

Διέψευσαν τις φήμες που τους ήθελαν να αποχωρούν από το ΔΣ, αφήνοντάς το λειψό, οι εκπρόσωποι του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μάνος Μαυροκουκουλάκης και Μαρία Λομβάρδου. Ο πρώτος σημείωσε ότι ο κ.Βγενόπουλος περιμένει επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος θα αναλαμβάνει την πλήρη οικονομική ευθύνη για τη ΓΗΠΕΛ, ώστε να προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

"Αν υπάρξει μια δέσμευση από τον κ.Βαρδινογιάννη όσον αφορά το θέμα της ΓΗΠΕΛ, τότε είμαστε πολύ κοντά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Αλλά με θλίβει και θα ήθελα να ξέρω τους λόγους της ομαδικής παραίτησης των επτά που αποχώρησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ. Kαι έλεγαν ότι θα φύγω και εγώ. Αυτά είναι κακοήθειες. Είμαστε στην πλησιέστερη λύση με μία ανακοίνωση που έκανε το πρωί. Πάμε για την συνέλευση. Εκείνο που περιμένει ο κ.Βγενόπουλος είναι ένα γράμμα από τον κ.Βαρδινογιάννη", τόνισε ο κ.Μαυροκουκουλάκης.

Από την πλευρά της, η Μαρία Λομβάρδου σημείωσε: "Δεν φτάνουν οι έντεκα στο ΔΣ για να αποφασίσουν. Πρέπει να είμαστε 14 για να πάρουμε αποφάσεις. Πραγματικά ως πρώην αθλήτρια του συλλόγου με κάνουν να ντρέπομαι αυτά τα πράγματα".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: