Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκη και... φύγαμε για 8άδα - Ελλάδα-Σλοβενία (21.00)

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ξεκινάει τη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ κόντρα στη Σλοβενία και με νίκη θα καπαρώσει ουσιαστικά μία από τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Σλοβένοι του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς μας φέρνουν μόνο καλές αναμνήσεις, αφού τους έχουμε συναντήσει και στα τρία τελευταία Ευρωμπάσκετ...

Το 2005 μπορεί η Ελλάδα να έχασε αλλά στο τέλος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλό του βάθρου. Το 2007 η Εθνική νίκησε και μπήκε στην τετράδα, ενώ το 2009 επικράτησε των Σλοβένων στο μικρό τελικό και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Το σημέρινό ματς μπορεί να μην κρίνει μετάλλια, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό και για τις δύο ομάδες οι οποίες ισοβαθμούν στην τρίτη θέση του νέου ομίλου με 3 βαθμούς. Όποιος νικήσει θα εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση έστω κι αν θα απομένουν 2 ακόμη αγώνες.

Ο Ηλίας Ζούρος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει ρίξει το βάρος στην περιφερειακή άμυνα αφού οι Σλοβένοι στηρίζουν πολλά στο μακρινό τους σουτ.

Με δηλώσεις του στον Sentra FM ανέλυσε τις αρετές και τις αδυναμίες των Σλοβένων:

"Σίγουρα υπάρχουν σημεία του παιχνιδιού που οι ομάδες μοιάζουν. Έχουν τον Πέγκιτς που είναι 2.20 κι άλλους πολλούς ψηλούς που μπορούν να παίξουν και μέσα και έξω στο τρίποντο. Όλη η γραμμή είναι καλή δεν πρέπει να ελέγξεις μόνο το παιχνίδι μέσα αλλά κι έξω.

Παίκτες όπως ο Λάκοβιτς, είναι απρόβλεπτοι. Μπορεί να είναι πολύ καλός ή πολύ κακός για την ομάδα του και καλός για τον αντίπαλο. Υπάρχει άμυνα ζώνης που την παίζει συχνά ο Μάλκοβιτς 2-1-2 που ελέγχει το ρυθμό παίρνει τα ριμπάουντ και τρέχει στην επίθεση.

Εμείς πρέπει να είμαστε πάρα πολύ δυνατοί στην άμυνα, παρότι η Σλοβενία έχει ταλέντο κι όταν βρίσκει ρυθμό είναι εκπληκτική. Πρέπει να τραβήξουμε τους ψηλούς έξω και να δουλέψουμε με ταχύτητα στην επίθεση"

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του 6ου ομίλου:

15.30 ΠΓΔΜ - Γεωργία
18.00 Ρωσία - Φινλανδία
21.00 Ελλάδα - Σλοβενία

Η βαθμολογία

1. Ρωσία 4
2. ΠΓΔΜ 4
3. Ελλάδα 3
4. Σλοβενία 3
5. Γεωργία 2
6. Φινλανδία 2

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: