Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Χανιά: Εγκλωβισμένοι 800 επισκέπτες στο φαράγγι της Σαμαριάς!

the train in SamariaImage via WikipediaΠροβλήματα στην διακίνηση των επισκεπτών, από το φαράγγι της Σαμαριάς προς τα Σφακιά, μέσω της Αγίας Ρουμέλης, προκάλεσε η " ακινητοποίηση" των δύο πλοίων που εξυπηρετούν τη συγκεκριμένη γραμμή.

Η καταγγελία της σύμβασης με τον Ρωσικό νηογνώμονα από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας - μετά την αποκάλυψη υπόθεσης πλαστών πιστοποιητικών ναυσιπλοοίας και η εντολή για "δέσιμο" όλων των σκαφών που είχαν πιστοποιητικό από τον συγκεκριμένο νηογνώμονα, είχε σαν αποτέλεσμα περίπου 800 επισκέπτες του φαραγγιού της Σαμαριάς να μην μπορούν να επιβιβαστούν στα δυο πλοία.

Και αυτό γιατί τα δύο πλοία της "ΑΝΕΝΔΥΚ", "Σαμαριά" και "Δασκαλογιάννης", τα οποία εκτελούν τα δρομολόγια από και προς Αγία Ρουμέλη, που δεν έχει οδική πρόσβαση,"έδεσαν" μετά την εντολή του υπουργείου, καθώς έχουν πιστοποιητικό ασφάλειας από τον συγκεκριμένο νηογνώμονα.

Για το πρόβλημα έχει ήδη ενημερωθεί ο Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος και γίνονται συνεννοήσεις ώστε να υπάρξει κατ' εξαίρεση απόφαση του Λιμεναρχείου για να επιτραπεί ο απόπλους των συγκεκριμένων πλοίων, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι επισκέπτες του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Από τα Χανιά, όπου βρέθηκε σήμερα ο κ.Καρούντζος, χαρακτήρισε το θέμα ως ιδιαίτερα σοβαρό και μάλιστα επεσήμανε πως, αν έως το απόγευμα δεν έχει βρεθεί κάποια λύση, τότε αναγκαστικά από αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς θα κλείσει για τους επισκέπτες.

Σε ανακοίνωσή της η Ναυτιλιακή Εταιρεία Νοτιοδυτικής Κρήτης αναφέρει τα εξής: "Λόγω προβλήματος που προέκυψε από την αμφισβήτηση εγκυρότητας των πιστοποιητικών κλάσεως με υπαιτιότητα του παρακολουθούντος των πλοίων Ρώσικου νηογνώμονα, σας ενημερώνουμε ότι τα πλοία μας Ε/Γ-Ο/Γ "Δασκαλογιάννης" και Ε/Γ-Ο/Γ "Σαμαριά Ι" δε θα πραγματοποιήσουν τα εγκεκριμένα τους δρομολόγια. Η εταιρία μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού, ενημερώνοντας τους επιβάτες μέσω των κεντρικών πρακτορείων, προκειμένου να ενημερωθούν εγκαίρως και προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλα πλοία".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: