Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Μαζί με την τρόικα «έφυγαν» και οι 900 μονάδες από την αγορά

Με την αποχώρηση της τρόικας, η ήδη έντονη ανασφάλεια και αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά για το τι μέλει γενέσθαι στην ελληνική οικονομία, χτύπησε κόκκινο. Οι διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στις συζητήσεις και από την πλευρά της τρόικας ότι η διακοπή είναι μόνο προσωρινή και για να καλυφθούν «τεχνικές δυσκολίες» δεν φαίνεται να καθησύχασαν τους επενδυτές.

Απόδειξη η νέα κατρακύλα του Γενικού Δείκτη Τιμών στις 891,93 μονάδες, με πτώση 3,98%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε άνοδο 1,35%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες 36,92%.

«Η έκθεση από την Βουλή που βγήκε για το έλλειμμα, η παραδοχή από τον υπουργό (Οικονομικών) σήμερα ότι οι στόχοι θα είναι άπιαστοι και τα δημοσιεύματα για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, όλα αυτά επηρέασαν το κλίμα», σχολίασε στο Reuters ο Νίκος Χριστοδούλου, αναλυτής στην Merit Χρηματιστηριακή.

«Φαίνεται ότι θα κρατήσουν επί μακρόν οι συζητήσεις και ίσως καθυστερήσει η έκτη δόση» .

Αξιωματούχος κοντά στην τρόικα δήλωσε αργά την Πέμπτη στο Reuters ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 8,6% του ΑΕΠ φέτος, έναντι στόχου για 7,6%, πρoσθέτοντας ότι οι ελεγκτές διαπίστωσαν καθυστερήσεις και αστοχίες στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο.

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, απέδωσε την αστοχία στη μεγαλύτερη του αναμενόμενου ύφεση, αλλά κυρίως σε ελλιπή εφαρμογή των συμφωνηθέντων και ήδη εφαρμοζόμενων μέτρων.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, είναι πολύ νωρίς ακόμη να πει κανείς αν υπάρχει κίνδυνος να μην καταβληθεί η έκτη δόση.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,352 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,28% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,72 %.

Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψαν απώλειες και τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του Τ.Τ (-10,16%), της Alpha Bank (-9,26%), της Eurobank (-7,19%), της Ελλάκτωρ (-7,18%) της Εθνικής (-6,31%) και του ΟΤΕ (-6,25%).

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+3,57%), των Ασφαλειών (+2,38%) και της Υγείας (+0,26%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-6,25%) και των Τραπεζών (-5,82%).

Ανοδικά κινήθηκαν 40 μετοχές, 92 πτωτικά και 44 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: CPI +20,00%, Ιντρακάτ +16,98%, Minerva +10,00% και Μύλοι Κεπενού +9,09%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Δρομέας -16,67%, Βαρβαρέσος -16,67%, Audiovisual -13,04% και Alapis -11,11%.

tanea.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: