Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Αγανακτισμένοι -και η ένταση - επέστρεψαν στο Σύνταγμα


Ένταση και χρήση χημικών -επίθεση και σε δημοσιογράφους
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σχέδιο της αστυνομίας για εκκένωση της πλατείας Συντάγματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν απωθήσει το πλήθος από την οδό Αμαλίας-η οποία έχει δοθεί στην κυκλοφορία όπως και η Φιλελλήνων- ενώ έχουν απαγορέψει την πρόσβαση μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Από τη μεριά τους οι Αγανακτισμένοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη πλατεία και συζητούν ειρηνικά την περαιτέρω στάση τους.
Μαζί με τους Αγανακτισμένους επέστρεψε και η ένταση. Νωρίτερα αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν με χρήση κρότου λάμψης τους διαδηλωτές από την οδό Αμαλίας προς την Όθωνος και την πλατεία Συντάγματος.
Έναρξη των επεισοδίων έγινε νωρίς το απόγευμα όταν δυο ομάδες αντεξουσιαστών και ακροδεξιών ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο.
Τα μήνη των αναρχικών δέχτηκαν και οι δημοσιογράφοι. Ομάδα αντεξουσιαστών επιτέθηκε με ρόπαλα σε αυτοκίνητα δημοσιογράφων που κάλυπταν την επιστροφή των Αγανακτισμένων, αναγκάζοντας τους να αποχωρήσουν από το σημείο.
Αντιθέτως, σε μια συμβολική κίνηση, 30 περίπου γυναίκες ένωσαν τα χέρια τους και σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Κίνηση που στόχο είχε να τονιστεί ο ειρηνικός χαρακτήρας της κινητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: