Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η βροχή ξέθαψε το Μυκηναϊκό νεκροταφείο

Στην Βασκίνα Λεωνιδίου είχαν βρεθεί από τους ντόπιους δύο θολωτοί ελλειψοειδείς τάφοι, στα 1936 και στα 1938.

Ένα άγνωστο στην έρευνα μυκηναϊκό νεκροταφείο εντοπίσθηκε από τη ΛΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κοντά στο χωριό Βασκίνα, στη θέση «Σοχά», κοντά στο Λεωνίδιο.

Η αποκάλυψη του νεκροταφείου έγινε ουσιαστικά τυχαία από τις έντονες βροχοπτώσεις που πλημμύρισαν την περιοχή και έβγαλαν στο …φως πέντε κιβωτιόσχημους τάφους.
Ακολούθησε σωστική ανασκαφή, με την υποστήριξη του δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Μεταξύ των κτερισμάτων, που χρονολογούνται στον 14ο αι. π.Χ., ξεχωρίζουν πήλινα συμποτικά αγγεία, λίθινα σφοντύλια και χάλκινη περόνη. Τα ευρήματα τοποθετούνται χρονολογικά στον 14ο αι. π.Χ.
Η ύπαρξη νεκροταφείου προϋποθέτει οικισμό, έναν από τους πολλούς που τελικώς άνθησαν στην Πελοπόννησο κατά τη Μυκηναϊκή εποχή.

Να σημειωθεί ότι στην Βασκίνα, βρέθηκαν στα 1936 και στα 1938, δύο θολωτοί ελλειψοειδείς τάφοι, από τους ντόπιους, στη θέση Κοτρώνη. Ο πρώτος τάφος, ανασκάφηκε σε βάθος 1.50μ, βρέθηκε να έχει τοίχο από ακατέργαστες πέτρες και η κορυφή του καλυπτόταν από μεγάλη πέτρα. Περιείχε πολλούς σκελετούς και 3 αγγεία.

Στο χώρο των ανασκαφών στην περιοχή Σοχά, στη Βασκίνα Λεωνιδίου όπου βρέθηκε το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης.
moriasnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: