Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Τέλος για τον Αστερίξ από τον Ουντερζό

«Τελεία» βάζει στην καριέρα του, σε ηλικία 84 ετών, ο σκιτσογράφος Αλμπέρ Ουντερζό, ένας εκ των δημιουργών του Αστερίξ. Ο ιταλικής καταγωγής καλλιτέχνης νιώθει «κουρασμένος», όπως δήλωσε, και θέλει να δώσει χώρο σε νέα ταλέντα. Ηδη, όπως είπε, βρέθηκαν αρκετοί διάδοχοι για να συνεχίσουν την κληρονομιά του. «Εχω αποφασίσει ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποια συνέχεια στις περιπέτειες του Αστερίξ, και θα ήθελα να διαρκέσει αυτό για γενιές και γενιές», είπε.

Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα μετά τον εορτασμό της συμπλήρωσης 350 εκατομμυρίων τευχών Αστερίξ από τον εκδοτικό οίκο «Hachette» κάνοντας έτσι το μικροκαμωμένο Γαλάτη ένα από τα γαλλικά εξαγώγιμα προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις.

Ο Αλμπέρ Ουντερζό επινόησε τον Αστερίξ με το σεναριογράφο φίλο του Ρενέ Γκοσινί, το 1959. Ο Αστερίξ και ο πρόσχαρος φίλος και συμπολεμιστής του Οβελίξ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ως φιγούρες στο χαρτί τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς. Εκτοτε οι περιπέτειές τους στο μικρό γαλατικό χωριό εναντίον των Ρωμαίων κατακτητών έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Μετά το θάνατο του Ρενέ Γκοσινί, το 1977, ο Ουντερζό ανέλαβε τόσο τη συγγραφή όσο και τη σχεδίαση της σειράς. Δεν έλειψαν ωστόσο οι επικρίσεις από φίλους του κόμικ που αισθάνθηκαν ότι στις ιστορίες του σκιτσογράφου Ουντερζό έλειπε το τόσο αναγνωρίσιμο χιούμορ και η ειρωνεία του Γκοσινί.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: