Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πρυτάνεις ζητούν παράταση της εφαρμογής του Νόμου Πλαίσιο

Νομικές οδούς αναζητούν από το πρωί οι πρυτάνεις των ΑΕΙ στη Σύνοδό τους που γίνεται στο Λαύριο, ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις διατάξεις του νέου Νόμου Πλαισίου.

Το κεντρικό θέμα στο οποίο θα επικεντρώσουν τις κινήσεις τους είναι τα εξωτερικά μέλη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ.

Στην συνεδρίασή τους συμμετέχουν οι συνταγματολόγοι κ.κ. Κ.Χρυσόγονος και Χαρ. Ανθόπουλος.

Πάντως οι πρυτάνεις τάσσονται υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων και συζητούν πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας για παράταση ενός χρόνου στην εφαρμογή του νόμου, λόγω της κρίσης και της δύσκολης περιόδου που διανύει η χώρα.

Οι πρυτάνεις ωστόσο δεν έχουν συντάξει την Διαπιστωτική Πράξη με την οποία θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης. Στην περίπτωση που αυτή δεν γίνει, ο νόμος δίνει την αρμοδιότητα στην υπουργό Παιδείας να το κάνει.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει σύντομα το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης καθώς εξετάζονται και προτάσεις μικρής παράτασης της διαδικασίας (κανονικά οι διαδικασίες αυτές ξεκινούσαν 15 Σεπτεμβρίου).

Στο μεταξύ, οι φοιτητικοί σύλλογοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ αναφέρουν ότι οι καταλήψεις πανελλαδικά έφτασαν τις 150.

Δεν υπάρχουν σχόλια: