Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σε κλοιό διαδηλώσεων ο Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Από τις 7 το πρωί, ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις στη ΔΕΘ, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την Τρόικα. Η αρχή έγινε όταν εργαζόμενοι του ΙΚΑ έκαναν συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.
  Στις 10 μέλη του ΠΑΜΕ, παρά την ισχυρή παρουσία αστυνομικών  μπήκαν αιφνιδιαστικά στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία του δημάρχου, πέρασαν στο μπαλκόνι και με σχοινιά άπλωσαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε "μας κόβουν μισθούς συντάξεις, μας πετούν στην ανεργία, μας φορτώνουν χαράτσια". Τα πανό το μετέφεραν σε κομμάτια και το συναρμολόγησαν επί τόπου.
  Ταυτόχρονα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν και έξω από το κτήριο φωνάζοντας συνθήματα, ανάμεσα τους ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και τα στελέχη του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος και Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Φώναζαν ότι είναι "ανεπιθύμητοι" στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί και ζητούσαν να φύγουν.
    Η "έφοδος" των μελών του ΠΑΜΕ τέσσερις ώρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού κινητοποίησε ισχυρή αστυνομική δύναμη που έφτασε στο δημαρχείο, χωρίς να υπάρξουν επεισόδια. Ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στο Δήμο Ηλίας Μανουσαρίδης κατήγγειλε την παρουσία της αστυνομίας λέγοντας πως οι εργαζόμενοι δεν είναι εγκληματίες.
   Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 2.15  και στα σκαλιά τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ φώναξαν συνθήματα και ο κ. Παπανδρέου απάντησε φέρνοντας το χέρι στο στήθος.
   Μετά στη συνάντηση με το δήμαρχο ο πρωθυπουργός έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της πόλης.
  Για αύριο, τουλάχιστον δέκα διαφορετικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί στην πόλη, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και άλλες καθώς δεν υπάρχει κλάδος που να μην διαμαρτύρεται για τις δραματικές επιπτώσεις από την εφαρμογή των σκληρών μέτρων της κυβέρνησης. Τα συλαλλητήρια που έχουν προγραμματιστεί είναι τα εξής:
1. Αγαλμα του Βενιζέλου (6μ.μ.): ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ-ΕΔΟΘ.
2. Πλατεία Αριστοτέλους (6μ.μ.): ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
3. Καμάρα (5μ.μ.): Σωματεία, οργανώσεις εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αντιεξουσιαστές.
4. Κατσάνειο (6μ.μ.): Οπαδοί Ηρακλή.
5. Ιβανώφειο (6μ.μ.): Ιδιοκτήτες ταξί.
6. Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ (6μ.μ.): Φοιτητές.
7. Λευκός Πύργος (3μ.μ.): Αγανακτισμένοι
8. Πρώην 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο (3μ.μ.): Αγανακτισμένοι.
9. Κτήριο Προσκόπων (3μ.μ.): Αγανακτισμένοι.
10. Α΄ΚΤΕΟ (5μ.μ.): Μοτοσυκλετιστές

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
 
Η πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτύχει. Το αποδεικνύουν η ύφεση, η φτώχεια, η ανεργία, τα λουκέτα στην αγορά. Αυτή η πολιτική που οδηγεί σε απόλυτο αδιέξοδο πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές με στόχο την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: