Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

"Επίθεση κατά της Κύπρου ισούται με επίθεση κατά της Ελλάδας"

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τις απειλές στη νοτιοανατολική Μεσόγειο έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος

Με αφορμή ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. αναφορικά με τις τουρκικές απειλές στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, προειδοποιώντας πως η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία

"Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο μέλος του ΟΗΕ και έχει δικαίωμα να καθορίσει αυτοτελώς τα συμφέροντά της, μόνη ή σε συνεργασία με άλλες χώρες. Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Κύπρου είναι αυτονόητο ότι αποτελεί επίθεση και εναντίον της Ελλάδας. Αυτό είναι πάγια αρχή της εξωτερικής πολιτικής", υπογράμμισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Εντόπισε παράλληλα και θετικά στοιχεία σε ό,τι αφορά τη στάση που επιδεικνύει η Τουρκία, που παρεμβαίνει στην περιοχή με εκβιασμούς και απειλές.

"Υπάρχει όμως και ένα όφελος από όλη αυτήν την κατάσταση διότι λέγαμε ότι απειλούμεθα από την Τουρκία και οι άλλες χώρες μάς έλεγαν ότι είμαστε υπερβολικοί. Τώρα όμως η κατάσταση βρίσκεται εκτός Αιγαίου και απειλεί η Τουρκία με την υποτιθέμενη υπεροπλία της να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα", επισήμανε.

Στο μεταξύ, έκανε πρόταση από το βήμα της Βουλής για μία άτυπη σύγκλιση όλων των κομμάτων με ειδικό θέμα τις εξελίξεις στη Θράκη και με ποιο τρόπο μπορούν αυτές να αντιμετωπιστούν, από το βήμα της Βουλής.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο "για συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και επικίνδυνες απόπειρες διείσδυσής της στη Θράκη, μέσω του προξενείου της" και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να μην αφήσει να παγιωθεί μια πολιτική που μπορεί, όπως είπε, να δημιουργήσει "ανήκεστο βλάβη" στην Ελλάδα.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα ότι επετράπη η ίδρυση του προξενείου στη Κομητηνή, συμφωνώντας με τον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι χρησιμοποιείται για προπαγανδαστικούς σκοπούς της Τουρκίας.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι περιτομές σε μουσουλμάνους γίνονται κάτω από τον πλήρη και αυστηρότατο υγειονομικό έλεγχο του ελληνικού υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ένα θρησκευτικό γεγονός που δεν μπορεί να εμποδιστεί.


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: