Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Πάγκαλος για Σαμαρά: «Εύχομαι να μη ζήσουμε τη στιγμή που θα πάει να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα»

«Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που πέτυχε το σχέδιο σωτηρίας της χώρας, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω της οικονομίας» είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά για τα περί επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα. «Εύχομαι να μη ζήσουμε τη στιγμή που θα πάει να επαναδιαπραγματευτεί», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε να πουλήσουμε τσαμπουκά στην τρόικα».
Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις των ταξί, ενώ για τα συνδικάτα ανέφερε ότι «μόνο στην Ελλάδα στις απεργίες τρομοκρατούνται αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και οι συνδικαλιστές τούς το απαγορεύουν».
Απέρριψε τις αιτιάσεις για κομματικές επιλογές στην εφεδρεία, δηλώνοντας ότι «δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση όσοι σκέφτονται με αυτή τη λογική», ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι διοικητές Οργανισμών που δεν εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική, αναφερόμενος στη στάση τους για την εργασιακή εφεδρεία, αλλά και σε όσους δεν έχουν φροντίσει να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των υπαλλήλων τους.
«Το έλλειμμα πρέπει να συντριβεί με κάθε μέσο», είπε ο κ. Πάγκαλος, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και η κυβέρνηση πρέπει να στραφεί στη δραστική μείωση των δαπανών.
«Είμαι υπέρ των αποδείξεων»
Ο κ. Πάγκαλος ζήτησε διάλογο και εντός της κυβέρνησης πριν την αναθεώρηση και την εφαρμογή του μέτρου της συλλογής αποδείξεων, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο.
«Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή αποδείξεων, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να εκδίδουν και δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα κίνητρο γι' αυτόν που συλλέγει αποδείξεις, με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους», πρόσθεσε.
Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με πρόωρες εκλογές, απάντησε είπε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και πως «δεν μπορεί να το απορρίψει εύκολα», πρόσθεσε, όμως, πως πάγια θέση του είναι οι εκλογές να γίνονται στο τέλος της τετραετίας και οι κυβερνήσεις να εξαντλούν την τετραετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: