Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Δεν θα εισπράξουμε το χαράτσι!"

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εισπράξουν τον ειδικό φόρο στα ακίνητα που ανακοίνωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Σε καμία περίπτωση η ΔΕΗ δε θα χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αφού χτίστηκε για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό και όχι να τον εκβιάζει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ειδικό τέλος στην ακίνητη περιουσία (χτισμένη επιφάνεια) που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που θα φτάνει από 0,5 έως τα 10 ευρώ το τετραγωνικό, ανάλογα με την περιοχή.
Την επιβολή ειδικού τέλους στη χτισμένη επιφάνεια, μεσοσταθμικής επιβάρυνσης 4 ευρώ/τ.μ. και διετούς διάρκειας, το οποίο θα υπολογιστεί με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, αποφάσισε ομόφωνα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες εισηγητής του μέτρου αυτού φέρεται να είναι ο Χάρης Καστανίδης.

Το τέλος αυτό κατά μέσο όρο θα είναι 4 ευρώ το τετραγωνικό και θα εξοφληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Θα κυμαίνεται από 0,5 ευρώ για τις φθηνές περιοχές και θα φτάνει έως και 10 ευρώ για τα Βόρεια Προάστια.

Την πρώτη χρονιά το ποσό αυτό θα πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ έως και τον Φεβρουάριο, ενώ του χρόνου οι φορολογούμενοι θα ..διευκολυνθούν με δόσεις. Σύμφωνα με υπολογισμούς απο το νέο αυτό μέτρο θα εισπραχθούν 8 δισ. ευρώ.

Με τη βοήθεια του φοροτεχνικού κυρίου Πανάγου Παντελή, εξειδικεύουμε τα μέτρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

- Στη Φιλοθέη που η αντικειμενική αγγίζει τα 10.000 ευρώ το τ.μ  για ένα σπίτι 120 τ.μ ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει:
120Χ10=1.200 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 2.400 ευρώ στα 2 χρόνια.


- Στο Νέο Ηράκλειο που η αντικειμενική αγγίζει τα 6.000 ευρώ το τ.μ για ένα σπίτι 120 τ.μ ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει:
120Χ6=720 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 1.440 ευρώ στα 2 χρόνια.

- Στη Μεταμόρφωση που η αντικειμενική αγγίζει τα 1.000 ευρώ το τ.μ και θα το τιμολογήσει με 4 ευρώ το τ.μ (κατά μέσο όρο)  για ένα σπίτι 120 τ.μ ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει:
120Χ4=480 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 960 ευρώ στα 2 χρόνια.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o φοροτεχνικός Πανάγος Παντελής "ουσιαστικά με τα νέα μέτρα που σήμερα ανακοινώθηκαν εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, για μια ακόμη φορά βγάζουμε χρήματα από την αγορά, βγάζουμε χρήματα από την κατανάλωση με αποτέλεσμα να στεγνώσουμε τελείως την αγορά και να υπάρξει περαιτέρω ύφεση και οι αριθμοί της οικονομίας να μη βγαίνουνε. Αντι να βάζουν νέους φόρους θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το τι κάνουν με τη φοροδιαφυγή, τι κάνουν με την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και σε τελεαυταία ανάλυση τι κάνουν με τη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο. Δεν υπάρχει περίπτωση με αυτά τα νέα μέτρα η οικονομία να δουλέψει. Εκείνο το οποίο σήμερα φαίνεται ειναι ότι πάμε στα έτοιμα και τα έτοιμα στην Ελλάδα είναι εδώ και πολλές δεκαετίες το ακίνητο και το αυτοκίνητο".newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: