Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

111 Φωτιές σε Έβρο, Ναύπακτο, Ζάκυνθο, Αρκαδία, Ηράκλειο, Φωκίδα, Μεσολόγγι, Γιάννενα, Κεφαλονιά

Στη Λευκίμη Έβρου, τη Γαυρολίμνη Ναυπάκτου, τις Ορθονιές Ζακύνθου, την περιοχή Πάπαρη Aρκαδίας και το Μαλανδρίνο Φωκίδας τα μεγαλύτερα μέτωπα που παραμένουν σε εξέλιξη, ενώ το καταστροφικό τους έργο συνεχίζουν ακόμη 22 πυρκαγιές. Μόνο την Παρασκευή (26/08) ξέσπασαν 111 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.
Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τετάρτης στον Έβρο και μέχρι στιγμής έχει κάψει περισσότερα από εβδομήντα χιλιάδες στέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών. Παράλληλα, το βράδυ του Σαββάτου η ένταση των ανέμων μειώθηκε συγκριτικά με το μεσημέρι.

Η μάχη της κατάσβεσης γίνεται από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και από εναέρια μέσα (αεροσκάφη καναντέρ και ελικόπτερα) που επιχειρούν και με την συνδρομή πολλών μηχανημάτων που ασχολούνται με την διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών.

Ύστερα από τέσσερις ημέρες διαρκούς προσπάθειας, η κόπωση είναι πλέον ορατή στις δυνάμεις κατάσβεσης, που όμως συνεχίζουν με αμείωτη ένταση να επιχειρούν στα μέτωπα τη φωτιάς.
Εκτιμάται πώς αν με τις συνεχείς ρίψεις από τα εναέρια μέσα, αντιμετωπισθούν και τα τρία ενεργά μέτωπα που έχουν απομείνει, τότε και μέχρι το βράδυ, η πυρκαγιά μπορεί να παρουσιάσει σχετική ύφεση.

Εν τω μεταξύ, με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας, 50χρονος αγρότης, καταδικάσθηκε από το αυτόφωτο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση πέντε ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι η φωτιά στην Λευκίμη, απ’ όπου την Τετάρτη (24/08) ξεκίνησε το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, προκλήθηκε από τους σπινθήρες που έβγαιναν από την εξάτμιση του τρακτέρ του.

Ο αγρότης που κατάγεται από τη Ρούσα Έβρου, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, καταβάλλοντας ως εγγύηση 3.000 ευρώ

Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, στην Πάπαρι Αρκαδίας, στο Μαλανδρίνο Φωκίδας και στο Κυλιόμενο Ζακύνθου, ενώ με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρου Μπούφη, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας οι τοπικές κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη του Δήμου Τριπόλεως.

Ακόμη, φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φυτά στη Χίο, όπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου και στον Κακόλακο Ιωαννίνων.

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Ειρήνη - Αννινάτα, στην Κεφαλονιά. , Χίο,Eπι τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο σημείο επιχειρούν έξι πυροσβέστες, τρία οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: